2024. augusztus 7., szerda 13:38

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közleménye
    Budapest, 2024. augusztus 7., szerda (OS) - Valótlanságokat állít a kormánytisztviselők béréről a szakszervezet

    Valótlanságot közölt a 24{.}hu és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke a kormányhivatalokban és járási hivatalokban dolgozó kormánytisztviselők bérezéséről. A cikkben szereplő állításokkal ellentétben a valóság az, hogy a kormányhivatali munkatársak az elmúlt öt évben háromszor részesültek béremelésben: 2020 márciusában átlagosan – a cafeteria bevezetésével együtt – 18 százalékos, 2022-ben átlag 10 százalékos, míg tavaly júliustól átlagosan 15 százalékos emelés történt. Így 2020 óta összesen átlagosan csaknem 50 %-os illetményemelés valósult meg a kormányhivataloknál. A kormányhivatalokban dolgozók bruttó átlagbére jelenleg: 510.585 forint.

A lap és Boros Péterné szakszervezeti elnök állítása, miszerint az elmúlt öt évben mindössze egyszer – 2022-ben – történt emelés, nemcsak valótlan, de a szféra ismeretének teljes hiányáról, vagy szándékos félretájékoztatásról tanúskodik.

Szintén nem igaz az az állítás, hogy a kormányhivatali dolgozók jelentős része a garantált bérminimumért dolgozna. Ezzel szemben az igazság az, hogy a 34 ezer kormányhivatali dolgozó 98,7 százaléka magasabb illetményben részesül, mint a garantált bérminimum.

A Kormány a közigazgatásban dolgozók további illetményemelését kiemelt prioritásként kezeli.

     Kiadó: Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.