2024. augusztus 13., kedd 09:40

Az MSZP Országos Központjának közleménye közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. augusztus 13., kedd (OS) - A kormány elárulta a vidéket, az agrárium válsága egyre súlyosabb

Az MSZP szerint a rendszer adminisztratív hibáit helyre kell hozni, akik pedig ezek miatt estek el a támogatástól, kapják azt meg, vagy részesüljenek kárpótlásban. Tisztázni kell azt is, hogyan alakulhatott ki ez a helyzet. Meg kell tudni, ki fejlesztette az elektronikus Gazdálkodási Naplót, mennyi pénzért, és mikorra kellett volna ennek elkészülni. Amikor pedig látszott, hogy nem működik a rendszer, miért nem fejlesztettek újat?

Új, működő elektronikus Gazdálkodási Naplót kell fejleszteni, és felül kell vizsgálni az egész támogatási rendszert. A kormány kezdeményezze az Európai Uniónál egy új támogatási rendszer létrehozását, hiszen a jelenlegi mellett nem lehet tisztességesen gazdálkodni!

Harangozó Gábor, az MSZP alelnöke, agrárpolitikus

Kiadó: MSZP Országos Központ