2024. augusztus 25., vasárnap 11:32

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. augusztus 25., vasárnap (OS) -

    Különféle finomságokat készítenek, amelyekből szép felajánlást készítenek Krisnának, majd kiosztják a finom falatokat a résztvevőknek és a szegényeknek.

A templomok kapui éjfélkor is nyitva állnak, mivel a szentírások szerint Krisna éjfélkor látott napvilágot. Az énekléssel, tánccal és imákkal egybekötött ceremónia után megszentelt vegetáriánus ételeket szolgálnak fel a vendégeknek.

Dzsanmástami nem csupán egy vallási, hanem egy közösségformáló esemény is, amely lehetőséget ad az együttes imádkozásra és ünneplésre. A hívek ilyenkor mélyen elmerülnek az az Úr iránti szeretetben és az odaadó szolgálatban, amelyet hagyományosan bhaktinak neveznek. A bhakti a szeretetteljes odaadás útja, amely az egyéni lelket közvetlenül kapcsolja össze Istennel. Az összekapcsolódás lelki folyamatát pedig jógának nevezik.

Krisna tanításai és élete, amely az egyszerűség, a szeretet és a szolgálat fontosságát hangsúlyozza, ma is relevánsak és emberek millióit inspirálják. Dzsanmástami ünnepe emlékezteti a híveket Krisna folyamatos jelenlétére és kegyére, valamint arra, hogy az élet célja az Úr iránti odaadásban és szolgálatban rejlik.
Krisna születésének ünnepe arra emlékeztet bennünket, hogy hogyan lehet a legfelsőbb isteni elvek iránti hűséggel élni az életet. Ez lehetőséget nyújt mindenki számára, hogy elmélyüljön az egyéni lelki gyakorlatokban, építse közösségi kapcsolatait és kifejezze az Úr iránti odaadását.

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.