2024. augusztus 27., kedd 18:13

A Budapest Főváros Kormányhivatala közleménye
    Budapest, 2024. augusztus 27., kedd (OS) - A kormányhivatal gondoskodik a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség köznevelési intézményeibe járó gyermekek elhelyezéséről.

Budapest Főváros Kormányhivatala eljárása során megállapította, hogy a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, mint fenntartó nem képes biztosítani a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Wesley Kincsei Általános Iskola és Gimnázium törvényben előírt működési feltételeit. A közműszolgáltatók értesítése és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése szerint a fenntartó által felhalmozott jelentős köztartozás, illetve közüzemi díjtartozás veszélyezteti a gyermekek folyamatos és biztonságos nevelését.
A gyermekek biztonságos és megfelelő színvonalú nevelése érdekében a kormányhivatal a közelgő tanévkezdésre tekintettel gondoskodik a gyermekek elhelyezéséről, miután törölte a két intézményt az egyházi és a magán fenntartású köznevelési intézmények nyilvántartásából.

Az óvodai jogviszonyban álló 26 gyermek nevelése érdekében a kormányhivatal felveszi a kapcsolatot az érintettek lakóhelye szerint illetékes és a törvény rendelkezései szerint intézkedni köteles önkormányzatokkal. Mind a 156 tanköteles tanuló számára biztosított lesz a tanulmányok folytatása, ugyanis a kormányhivatal kijelölte azokat az intézményeket, amelyek a szabad férőhelyek erejéig kötelesek átvenni őket. Az érintett szülők tájékoztatatást kapnak az elérhető intézményekről. A 89 nem tanköteles tanulót is tájékoztatják az őket fogadni képes intézményekről.

Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala