2024. augusztus 28., szerda 12:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. augusztus 28., szerda (OS) - Összeomlik a gyermekvédelem. A gyerekek érdekében cselekednie kell a kormánynak!

    Nem szabadna elfeledkezni arról, hogy a rendszer lényege, hogy a gyermekek egészséges, stabil és biztonságos környezetben nevelkedhessenek. Erre sajnos egyre kisebb az esély, várhatóan folytatódni fog a szakemberek távozása, ez pedig intézmények megszűnését, összevonását fogja eredményezni. Így túlzsúfoltak lesznek a csoportok, a dolgozók még jobban leterheltek, a gyermekek pedig könnyebben traumatizálódhatnak.

Hány gyermeknek kell még életen át tartó traumákat elszenvedni ahhoz, és hány gyermekvédelmi dolgozónak kell elhagyni a pályát, hogy a kormány végre észbe kapjon, és valódi lépéseket tegyen a rendszer rendbetételére? Nem hangzatos kijelentésekre és tartalom nélküli ígéretekre, hanem cselekvésre van szükség, a gyermekek érdekében!

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.