2024. augusztus 30., péntek 21:53

A Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. augusztus 30., péntek (OS) - El a kezekkel az önkéntes nyugdíjpénztáraktól! Az építőipari termelés jelentős visszaesését ne a nyugdíjcélú megtakarítások megnyirbálásával akarják megoldani.

    Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a Kormány Gazdasági Kabinetje arra készül, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárakban gyűjtögetett megtakarításokat, a biztonságos időskor fedezetét, a jelenlegi kormányzat rövidtávú célok fedezetére kívánják fordítani. Az tervezik, hogy az aktív időszakban félretett, a méltányos időskor elősegítése céljából összegyűjtött összeget a jelenlegi fogyasztásra fordítsák.

Az európai unió és a magyar kormány megállapodott abban, hogy 2025. március 31-ig egy új nyugdíjtörvény hatálybalépését biztosítják. A majdani igazságosabb és fenntarthatóbb nyugdíjtörvény egyik pillére lenne a most jelentősen megnyirbálni tervezett önkéntes nyugdíjpénztári struktúra.

A tervezett lépés nagymértékben elbizonytalanítja a nyugdíjcélú megtakarítókat, hitelteleníti az öngondoskodásra buzdító intézményeket és szakértőket, jelentősen eltávolítja a fejlett világban kialakított és gyakorlattá vált, hárompilléres nyugdíjrendszer bevezetésének az esélyét.

     Kiadó: Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.