2024. szeptember 6., péntek 21:12

A Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. szeptember 6., péntek (OS) -  Új eszköz a kezünkben — betegéletút elemzés matematikai módszerekkel és mesterséges intelligenciával

            
     Az eszköz az egészségpolitikai döntéshozatal támogatására is alkalmas lehet azáltal, hogy az óriási adathalmazból a mintázatok alapján pontosabb előrejelzések készíthetők a várható betegszámra, az ellátási terhelésre és az erőforrásigényre, ezzel segítve a jövőbeli kihívásokra való felkészülést és az egészségügyi rendszerek hatékonyabb működését.
    
     A kutatócsoport fő célja nem a közvetlen profitszerzés, hanem elkötelezett a minél nagyobb társadalmi hasznosság, a magyar lakosság egészségmegőrzése, a mesterséges intelligencia lehetőségeinek országos rendszerszintű kialakítása mellett. A projekt azonban arra is törekszik, hogy olyan terméket fejlesszen ki, ami a nemzetközi piacon is megállja a helyét.
    
     Kiadó: Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.