2024. szeptember 7., szombat 09:20

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. szeptember 7., szombat (OS) -  Azonnal lépjen a kormány a szamárköhögés-járvány megfékezéséért!

        A nyár utolsó heteiben valósággal berobbant a szamárköhögés, hetente duplájára, sőt triplájára is emelkednek az esetszámok, érdemi lépésről mégsem hallani a kormány részéről. Hetekkel ezelőtt hívtam fel a kormány figyelmét a vakcinahiányra, és kértem, a helyzet súlyosságát érzékelve, azonnal avatkozzanak közbe és oldják meg az oltóanyaghiányt, hiszen ez rendkívül fontos a kismamák és gyermekeik számára.
    
     Érthetetlen, miért nézi teljesen tétlenül a fideszes kormányzat, ahogy a szamárköhögés egyre csak terjed Magyarországon. Miközben tétlenkedik a kormány, addig a nyár második felében a szamárköhögés esetszámai hetente a sokszorosára növekedtek. Ez pedig a csecsemőkre különösen nagy veszélyt jelent, hiszen az első pár hónapban csak édesanyjuk antitestjein keresztül lehetnek védettek, ez azonban ma nagy nehézségekbe ütközik, hiszen hiánycikk hazánkban a betegség elleni vakcina.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ
    
     -------------------------------------------------------------------
    
     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.