2005. január 3., hétfő 11:23

Újévi ajándék betegeknek az ABOSZ-tól
    Budapest, 2005. január 3., hétfő (OS) - Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) tapasztalatai szerint fontosnak tartja, hogy a betegek és hozzátartozóik egyetlen jól áttekinthető lapon rögzíthessék a számukra felírt gyógyszerek szedésére vonatkozó legfontosabb adatokat. Az ABOSZ a betegek és hozzátartozóik gondjainak csökkentésére elkészített és felajánl egy a fenti célra alkalmas, könnyedén kinyomtatható táblázatos segédeszközt.

    Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) tapasztalatai szerint fontosnak tartja, hogy a betegek és hozzátartozóik egyetlen jól áttekinthető lapon rögzíthessék a számukra felírt gyógyszerek szedésére vonatkozó legfontosabb adatokat.

Igen gyakran – csaknem jellemzően – fordul ugyanis elő, hogy a betegek az idő múlásával már nem pontosan emlékeznek a többnyire csak a gyógyszerek külső (a használatba vételkor eldobott) védődobozára felírt adatokra. Különösen gyakori ez a nem állandóan, de esetleg időnként visszatérően használt gyógyszereknél.
A rendszeresen előírttól eltérő mennyiségben, vagy nem az előírt időben használt gyógyszerek sajnos akár súlyosan is veszélyeztethetik a betegek egészségét.

Az ABOSZ a betegek és hozzátartozóik gondjainak csökkentésére elkészített és felajánl egy a fenti célra alkalmas, könnyedén kinyomtatható táblázatos segédeszközt.
A  Gyógyszerszedési emlékeztető  a betegek vagy orvosaik saját céljára a szövetség honlapjáról (www.abosz.hu) elérhető, szabadon másolható, felhasználható! Az üres táblázat kinyomtatva közvetlenül alkalmas kézírásos kitöltésre, de számítógépen elmentve egyszeri kitöltés után, mindig csak a változások átírásával, kis energiaráfordítással elkészíthető a mindenkori állapotnak megfelelő, áthúzások és kézi javítások nélküli változat. Az eszköz profitérdekelt hasznosítása tilos!

További információk a következő telefonszámon: (06-1) 316-9008.

Szándékunkban áll, hogy a közeli jövőben egyéb segédeszközöket is elhelyezünk honlapunkon.

Betegtársainknak az újévre azt kívánjuk, hogy a saját táblázatukban egyre kevesebb gyógyszer beírására legyen szükségük.


Budapest, 2005. január 3.



Pós Péter,
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke,
a Nemzeti Egészségügyi Tanács tagja

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az OS-anyagok nem az MTI kiadás részei, szó szerint továbbított szövegeiért a közlő a felelős.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.