2005. január 28., péntek 15:48

Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnökének közleménye
    Budapest, 2005. január 28., péntek (OS) - Az Országos Sajtószolgálat az alábbi közlemény kiadására kapott felkérést:

    
    Az Országos Sajtószolgálat a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki állásfoglalását követően tette közzé, hogy Gyárfás Tamás az úszószövetség elnöke valamennyi frakciónak, így az MSZP-nek, a Fidesznek, az SZDSZ-nek, az MDF-nek és a MIÉP-nek egyaránt megköszöni, amiért támogatták a margitszigeti uszoda bővítését.
    Gyárfás Tamás az Országos Sajtószolgálattal közölte, hogy ezen nyilatkozatát az MTI tette közzé. A mélyen tisztelt Pós úr,
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke egy szövegkörnyezetből csak egy részt emelt ki, amely önmagában megtévesztő, és hamis látszatot kelt. A vitatott kijelentést megelőzően Gyárfás Tamás elmondta, hogy akárcsak a Fővárosi Közgyűlésben, náluk az úszószövetségben is számos alkalommal hosszas vita után foglal állást a testület. A szavazást követően a résztvevők, függetlenül attól, hogy korábban milyen álláspontot képviseltek, a közös döntést a továbbiakban tiszteletben tartják.
    Gyárfás azért köszönte meg mind az öt frakció képviselőjének a Fővárosi Közgyűlés döntését, mert ily módon is érzékeltetni kívánja, hogy a Magyar Úszószövetség valamennyi döntéshozónak hálás a határozatért. A Magyar Úszószövetség azt reméli, hogy a kibővült Hajós Alfréd uszoda, függetlenül attól, hogy ki melyik párt nézeteit képviseli, közkincs kell hogy legyen, mindenkinek a szolgálatába kell, hogy álljon, a remélt magyar sikereket együtt kell majd  a 2006. évi Európa-bajnokságon ünnepelnünk.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.