2006. szeptember 20., szerda 20:47

Hídverők
    Budapest, 2006. szeptember 20., szerda (OS) - Önmagában azzal nincsen baj, ha parlamenti képviselők részt vesznek jogszerű demonstrációkon.

    Épül a híd a Fidesz és a zavargásokban résztvevők között: Wittner Mária után ma a jobboldali párt országgyűlési képviselőcsoportjának egy másik tagja, Horváth János buzdította a Kossuth téren gyülekezőket arra, hogy  segítsenek be” a kormány megbuktatásába.
Önmagában azzal nincsen baj, ha parlamenti képviselők részt vesznek jogszerű demonstrációkon. Tudatában kell azonban lenniük azzal, hogy a felelősségük különösen nagy akkor, amikor a békés tüntetőket ürügyként használják fel rendbontók, akik nem alkotmányos jogaikkal kívánnak élni, hanem a köztársaság türelmével visszaélve köztörvényes bűncselekményeket követnek el. Ilyen helyzetben súlya van minden kimondott szónak, különösen akkor, ha az sanda félreértésekre adhat okot.
Arra kérjük a Fidesz vezetőit, és országgyűlési képviselőit, hogy felelős politikusokként járjanak el, s ne az indulatok felkorbácsolásában, hanem a béke és rend fenntartásában, a demokratikus érdekek védelme érdekében vessék latba a befolyásukat.
MSZP-frakció

    Kiadó: MSZP-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.