2006. szeptember 22., péntek 16:38

A Fidesz újabb hazugsága – az MSZP szóvivőjének közleménye
    Budapest, 2006. szeptember 22., péntek (OS) - Példátlan cinizmusra vall a Fidesz-KDNP pártszövetség viselkedése.

    Szijjártó Péter mentegetni próbálja bajtársát, Goró Oszkár Fidelitas-alelnököt, a Fidesz és a KDNP közös képviselő-jelöltjét, akiről egyértelműen kiderült, hogy aktív részese volt az MTV székház elleni ostromnak, a rendőrök elleni támadásnak.
Ez már önmagában is képmutató, felháborító magatartás. Mindezt tetézi azonban, hogy bár a Fideszből és a Fidelitasból kizárták a randalírozót, a képviselő-jelöltségtől nem léptetik vissza – nyilván a listás szavazatok reményében.
Mindeközben a KDNP, a hű szövetséges, aki állítólagos kormánypárti provokátorokra próbálja hárítani a felelősséget a zavargásokért és rombolásért - nyilván Goró Oszkárra gondol.
Ismételten, sokadszorra, a leghatározottabban szólítjuk a Fideszt és szövetségeseit, hogy hagyjanak fel az indulatok felkorbácsolásával és a radikális tettekkel, megnyilatkozásokkal.
Elvárjuk, hogy mondassák le Goró Oszkárt a képviselő-jelöltségről, amire méltatlanná vált.
Vonják felelősségre Wittner Mária országgyűlési képviselőt, aki részvételével legitimizálta azt a szervezetet, amely nem pusztán a Kossuth téri tüntetés hivatalossá tételét vállalta, hanem részben a tévészékház ostromát is – morális forradalomnak nevezve azt ország-világ előtt.
Kérjék számon Horváth Jánost, a Fidesz másik képviselőjét, aki szintén a Kossuth téren erőszakra utalt, amikor azt mondta, a nép is besegíthet, ha a kormány nem volna hajlandó magától  elkotródni”.
Járjanak el Császár Antallal szemben is, aki a Vállalkozók Pártjának elnökeként és a Fidesz országgyűlési képviselőjeként az adófizetés megtagadására, azaz alkotmánysértésre bíztatta a magyar vállalkozókat.
És végül elvárjuk, hogy miközben a kormány rendet tesz az országban, a Fidesz tegyen végre rendet szélsőséges politikustársai és radikális hívei között!
Nyakó István, az MSZP szóvivője és országgyűlési képviselője


    Kiadó: MSZP-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.