2006. november 22., szerda 09:03

Fantomszervezetekre bízzák a magyar egészségügyet? (2. rész)
    Budapest, 2006. november 22., szerda (OS) - ( tudnunk kell, hogy léteznek-e valójában a RET-ek? Folytatás)

A Nyugat-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács egyetlen, közvetve észlelhető ülését 2004. november 26.-án tartotta. A törvénynek megfelelő szervezet megalakulásának, bejegyzésének a szervezet honlapján azonban nincs nyoma. A legfrissebb dokumentum 2005. januári.

A Közép-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács elérhető Alapító Szerződése és Alapszabálya Székesfehérváron, 2004. június 10.-én kelt, de ez egy alapítók megnevezése nélküli üres dokumentum, illetve egy dátum és aláírás nélküli előterjesztés.

A Dél-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanácsról annyit lehet tudni, hogy megalakítása, a szervezet Elnökségének, szakbizottságainak, alapszabályának kialakítása és elfogadása három egymást követő közgyűlésen, 2004. 10. 12-én, 11. 17-én, valamint 12. 09-én történt. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik weblapján, azon a Dél-dunántúli Regionális Egészségügyi Tanács linkjére kattintva is csak egy kérdőívet találunk!

Az Észak-alföldi Regionális Egészségügyi Tanács tagjairól egy 2006. novemberi dokumentumban 22 fős lista található, betegszervezeti tag viszont nincs köztük. Más adat tevékenységükről vagy létezésükről, esetleges bejegyzésükről nincs

A Dél-alföldi Regionális Egészségügyi Tanácsról mindössze egy 2005. június 28.-i dokumentum található, amiből annyi tudható, hogy az EM Csoport Kht.-val fejlesztési elképzeléseket készíttetett a 2007-2013 közötti időszakra

Akit a fentiek nem nyugtatnak meg, az inkább érdeklődjön orvosánál, gyógyszerészénél addig, amíg ők még megvannak.
Utána, ha még egyáltalán érdemesnek találja, forduljon országgyűlési képviselőjéhez!
A nyugtalanabbak ne nyugtatót szedjenek, inkább már most keressék fel képviselőiket, ha máshol nem, Budapesten, a Kossuth téren! Ha elegen lesznek, akkor talán sikerrel járnak, és talán azt is megtudhatják, hogy mindezért ki a felelős.

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) háláját fejezné ki mindazoknak, akik a fentieknél több hasznos adatot tudnak találni a magyar egészségügy átalakításáért felelősséggel tartozó bármelyik Regionális Egészségügyi Tanácsról, azok érdemi tevékenységéről.
További részletek és elérhetőségeink honlapunkon: www.abosz.hu

Addig is felkérem az ország hat Regionális Egészségügyi Tanácsának elnökét, hogy mindannyian jelenjenek meg a nyilvánosság előtt, számoljanak be szervezetük átlagosan két éves, a törvényben számukra előírtaknak megfelelő tevékenységéről, legalább a világhálón tegyék nyilvánossá a tevékenységüket bizonyító, nyilvánvalóan közérdekű tartalmú dokumentumokat, és nyilatkozzanak arról, hogy szervezetüket maradéktalanul képesnek látják-e a törvényben előírt feladatok felelős ellátására.

Budapest, 2006. november 22.

Pós Péter,
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke,