2007. április 23., hétfő 14:09

Szétverés helyett javítani kellene az egészségügyet! A másság tisztelete ott kezdődik, hogy mások véleményét is meghallgatjuk!
    Budapest, 2007. április 23., hétfő (OS) - Magyarországon nemigen van értelmes ember, aki azt mondaná, hogy a magyar egészségügy úgy jó, ahogy van, és nem kellene mielőbb sok mindent megváltoztatnunk. Olyan nagy baj azért eddig nem volt, hogy rá kelljen bíznunk az egészet a parlament egyik legkisebb pártjára, az SZDSZ-re, ezzel azokra, akik már másfél évtizede határtalan önérzettel mindenről azt bizonygatják, ők tudják, merik és teszik, csak bízzuk rájuk. A baj, az ellátásunk végveszélybe kerülése igazán csak most kezdődött, amióta az arrogáns törpepárt lehetőséget kapott az egészségügyi ellátás és az egészségbiztosítási rendszer minden más pártétól erőteljesen eltérő ízlésük szerinti átalakítására.

    Ötleteik szerintük annyira jók, hogy megvitatásra sem szorulnak. Sem az egészségügyi, sem a gazdasági vonatkozású helyzet, sem változtatási terveik tudományos vizsgálatait, ellenőrzését nem tartják fontosnak, helyette politikai erődemonstráció keretében ráerőltetnek az országra egy az egész eddigi egészségügyi rendszert gyökeresen megváltoztató csomagot.

Nincs szükségük a szabályozni kívánt társadalmi-gazdasági viszonyok tudományos eredményekre támaszkodó elemezgetésére, vagy a tudományos igazságok kérdésében a tudomány művelőinek véleménye szerinti döntésre.
Nekik az sem akadály, hogy éppen ezeket a szerintük talán pepecselő, időrabló, akadékoskodó tennivalókat nem véletlenül írja kötelezően elő a jogalkotásról szóló törvény, és az Alkotmány.

Mindezt olyan fölényes öntudattal adják elő, akkorára méretezett, elszabadult szabadsággal értelmezik a demokrata eszméket, hogy módszerüket demokratikusnak, őket demokratáknak már a legcsekélyebb jogérzékkel megáldott ember sem állíthatja.

Nem számít, hogy közben már szinte mindenkivel szembekerültek, szakminiszterük, politikai államtitkáruk a leginkább ellenszenves politikusokká váltak, hiszen nálunk ők mondják meg, mit jelent a nép uralma. A nép nevében uralkodónak tekintik magukat. Elvégre kaptak 5 százalékos támogatottságot, és az már csaknem a harmada annak, mint amikor 1945-ben mások 17 százalékkal, és egy négypárti koalíció terrorizálásával átvehették az ország irányítását.

Hiszen ők tudják, merik és teszik!

Mert hagyjuk. Ha hagyjuk, meg is érdemeljük, hogy egészségünk is a gátlástalanul haszonelvű, az alkotmányra, jogra, erkölcsre is fittyet hányó, maffiaszerűen szervezett rablótőkének és kiszolgálóinak érdekeitől függjön, azokétól, akiknek úgy tűnik, nálunk minden megengedhető.

Pedig szétverés helyett javítani kellene az egészségügyet!
Bővebben: www.abosz.hu/idoszerukerdesek.html

Mottó: a másság tisztelete ott kezdődik, hogy mások véleményét is meghallgatjuk!

Budapest, 2007. április 23.


Pós Péter elnök
Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.