2008. április 3., csütörtök 13:43

Félmillió ember népszavazást kezdeményező akarata nem lehet politikai mutyik alapja!
    Budapest, 2008. április 3., csütörtök (OS) - Már félmillió kezdeményezője van annak, hogy az őszi népszavazáson a nép döntsön arról, amire a politikai osztály jelenleg alkalmatlan. A népszavazás elhalasztásáról tehát csak ők valamennyien dönthetnének, és még az eredeti első kezdeményezőknek, az Albert házaspárnak sem lenne joga önhatalmúlag visszavonni történelmi jelentőségű elhatározását! Ha bárki mégis feljogosítottnak érezné magát félmillió állampolgár akaratának semmibevételére, akkor hozza sürgősen nyilvánosságra, hogyan tudja jogilag is alátámasztani véleményét! Mindegy, hogy pártról, szakszervezetről, vagy magánszemélyről van-e szó. Aki ilyent tesz, az jobb, ha mielőbb megtudja magáról, semmilyen érzéke sincs a demokráciához!

    Az őszi népszavazás előkészületeivel(?) kapcsolatban történő megnyilatkozásokból sok minden egyre inkább érthetetlen, hogy egyelőre azt ne mondjuk, gyanús. Egymást követik az arra irányuló követelések, hogy a kormány vonja vissza az egészségbiztosításról szóló törvényt. Ezzel még nem is lenne baj, csak azzal, ami követi. A nyilatkozók azt fejtegetik, hogy a törvény visszavonása esetén az 5 milliárd forintba kerülő népszavazás fölöslegessé válna, a pénz az egészségügy helyzetének javítására fordítható. A kezdeményezők visszalépnének, ha a kormány hatályon kívül helyezné a szolidaritást mellőző törvényt. Felszólítják a kormányt, azonnal kezdeményezzen érdemi tárgyalásokat a népszavazásban közreműködő szervezetekkel. Megállapodás-tervezetet készítettek, választ 2008. április 9.-éig várnak.
Kinek a nevében nyilatkozik például a MOSZ így: A Munkástanácsok Országos Szövetsége és a népszavazásban közreműködő szervezetek hajlandóak eltekinteni az aláírásgyűjtő ívek leadásától, ha a kormány visszavonja az egészségbiztosításról szóló törvényt.

Agyrém! Mi ebből az igaz?
Az egészségügy helyzetének javításában a mintegy 5 milliárd forint sajnos elenyésző összeg, és még jogi magyarázata is lenne a kormánynak, hogy miért nem fordíthatná erre a célra!
A bibliai Ézsau egy tál lencséért adta el Jákobnak elsőszülöttségi jogát. Most a nép helyett egyesek kéretlenül lemondanának a nép alkotmány szerinti legfőbb hatalmának gyakorlásáról!
Talán mindegyik szervezet tárgyalgat erről a kormánnyal? Ha nem, akkor milyen alapon nyilatkoznak mindegyik nevében?
Amit a kormány visszavon, bármikor, bármely kormány (a számára legkedvezőbb időpontban) újra benyújthatja, akár még rosszabb formában is! A népszavazás ezzel szemben három évig alkotmányos védelmet biztosít!
Sürgősen nyilatkozzanak azok, akik feljogosítottnak érzik magukat, hogy bármilyen, jogilag egyébként sem érvényesíthető ígéret alapján megakadályozzák félmillió állampolgár aláírásával megerősített azon akaratát, amely jogszabályban is előírva így kezdődik: Alulírottak országos népszavazás kitűzését kezdeményezzük.

Bővebben: www.abosz.hu/idoszerukerdesek.html

Budapest, 2008. április 3.

Pós Péter elnök
Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ)

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.