1989. október 20., péntek 00:00

A Magyar Szocialista Párt kongresszusának állásfoglalása a nemzeti megbékélésről (2. rész)
    

    Ennek szellemében a Magyar Szocialista Párt kongresszusa javasolja a párt országgyűlési csoportjának, hogy kezdeményezze a parlamentben a nemzeti megbékélés szellemét kifejező nyilatkozat megtételét és október 23-a nemzeti emléknappá nyilvánítását.
    Kezdeményezi, hogy a Minisztertanács a lefolytatott rehabilitációs eljárásokkal kapcsolatban - az alaptalanul elítéltek jogi és erkölcsi felmentésén kívül - a méltányos és a társadalom által elviselhető anyagi jóvátételről is intézkedjen.
    Az MSZP ajánlja a kormánynak, hogy a parlamenti munkarend alakítása során vegye figyelembe a perek felülvizsgálatának eredményeit és javasolja, hogy a törvény szolgáltasson igazságot minden ártatlanul elítélt és meghurcolt embernek.
    Felkérjük a párt tagjait, hogy támogassák a nemzeti megbékélés ügyét és higgadt, érvelő politizálással segítsék annak gyakorlati megvalósítását.
                               X

     Az MSZP Elnöksége felhívja a párt tagjait és szervezeteit, hogy a kongresszus állásfoglalásának szellemében emlékezzenek meg a 33 éve történtekről, a barrikád mindkét oldalán elesettekről, ,56 áldozatairól. (OS)


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.