2008. május 5., hétfő 13:29

Az Asztma Világnap, a magyar beteg és a paraziták (2.)
    Budapest, 2008. május 5., hétfő (OS) -

    A Mátrai Gyógyintézet honlapján az új Alapító Okirat elektronikus formában nem érhető el. A költségvetési beszámolók elektronikus formában nem érhetőek el. Az átláthatóság érdekében létrehozott ún. üvegzseb törvényben előírt közzétételi kötelezettségeiből az intézet itt szinte csak a dokumentumok címét közli.
Igen részletes információkat olvashatunk azonban a honlapon a jól fizető egészségturizmus, és gyógyturizmus rovatok alatt.
A 75 éves gyógyintézet Egészség a csúcson címmel tartott rendezvényének sajtóanyaga a háttérben folyó tervekre nem tartalmaz semmilyen utalást.

Újabb fejlemény, hogy a miniszterelnök hathatós eszmei támogatásával éppen most foglal hídfőt a térségben a súlyosan környezetszennyező és egészségkárosító anyagokat felhasználó gumiipar is. Az indiai Apollo Tyres gumiabroncsgyártó a kelet-európai gyártóbázisát tervezi Gyöngyösön megvalósítani.

Az Asztma Világnapnak a világ boldogabb része számára szóló üzenetéről és a magyar betegek értékük szerinti(?) kezeléséről már írtam, ideje világosabban kifejteni a parazitakérdést is.

A növényi és állati élősködő (parazita) élőlény más fajú gazdaszervezetet használ ki, abból él, az által szaporodik. Főként táplálékelvonás révén vannak a gazda kárára, amit csak akkor tudnak súlyosabban károsítani, ha annak ellenálló képessége lecsökken. Az élősködés a gazdaszervezet károsodásával, többnyire azonban nem teljes pusztulásával jár, mivel ez már a parazita további élősködését is veszélyeztetné.
Az egészséges gazdaszervezet védekező erőinek mozgósításával igyekszik az élősködők ellen hatni.

A parazita szót a köznyelv nem indokolatlanul használja olyan emberekre is, akik az élővilágra nem jellemzően saját fajukon élősködve, a többség érdekét súlyosan veszélyeztetve, a társadalmat gazdaszervezetként használják, a többség kárán élnek, általa gazdagodnak, és mivel a többséggel ellentétben ebből futja bőven gyermekeik felnevelésére is, ez által szaporodnak.
A magyar társadalom sajnos nem tűnik egészséges gazdaszervezetnek, mert védekező erőinek mozgósításával nem igyekszik az élősködők ellen hatni.
Pedig az ország sorsa mégiscsak fontosabb, mint a paraziták sorsa!

A Mátrai Gyógyintézetről: www.magy.eu

Ajánlott irodalom:
-   Karl Sigmund: Az élet játékai (Akadémiai Kiadó). Fontos idézet: A kizsákmányolókkal szembeni ellenállás képességének feladása veszélyes dolog. Ha Ön megengedi, hogy kizsákmányolják, akkor nemcsak a saját helyzetét rontja: a kizsákmányolók eltartásával az egész közösséget veszélyezteti.  (Ez pedig itt éppen a magyar nép!)
-   Az ingatlanmagazin.com interjúja Makovecz Imrével 2008/04/24; Makovecz:  Itt honfoglalás történik, amelyet náció nélküli, a pénzvilághoz tartozó szervezetek hajtanak végre.

Mindhárom témakörről: www.abosz.hu/idoszerukerdesek.html

Budapest, 2008. május 5.


Pós Péter
az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke
a Mátrai Gyógyintézet Felügyelő Tanácsának tagja
a Nemzeti Egészségügyi Tanács (NET) tagja

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.