2008. október 7., kedd 20:21

A WC pumpás tüntetés folytatódik
    Budapest, 2008. október 7., kedd (OS) - A Vasasért Egyesület folytatja a pécsi önkormányzat folyékony hulladékszállítási rendelete ellen elindított lakossági tiltakozást.

    A Vasasért Egyesület - képviselve a pécs-vasasi, pécs-somogyi és pécs-hirdi lakosokat - kijelenti, hogy a pécsi önkormányzat 35/2007-es (08.02) rendeletével nem ért egyet, azt méltánytalannak, és  jogsértőnek tartja. Nem fogadjuk el, hogy el nem végzett munkáért kelljen fizetnünk.
Teljesen indokolatlan és elfogadhatatlan a rendelet 2.számú mellékletében foglalt diszkrimináció, amely a csatornahálózattal el nem látott településrészeket sújtja.
Elfogadhatatlan, hogy a már évekkel ezelőttre ígért csatornahálózat hiányában, a begyűjtés és elszállítás lehetőségével kényszerűségből élve  fizessünk  büntetést  ugyanúgy, mint az, aki önhibájából nem kötött rá a közműhálózatra.
Sérelmezzük, hogy korábbi beadványainkra válasz nem érkezett, illetve a Magyar Köztársaság Alkotmányában foglalt önkormányzatiság elvét súlyos sérelem érte azzal, hogy a részönkormányzat határozatát semmibe vették, válaszra sem méltatták.
Amennyiben Pécs város közgyűlése ezt a rendeletét nem vonja vissza, illetve nem függeszti fel, minden törvényes eszközt felhasználunk a végrehajtás megakadályozására , beleértve a polgári engedetlenségi mozgalmat is.
    Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.