2009. január 14., szerda 13:07

Pécs-keleti városrészben üzemelő művelődési házak kiszervezése.
    Budapest, 2009. január 14., szerda (OS) - A Vasasért Egyesület tiltakozik a Budai Városkapu Iskolaközpont által működtetett somogyi és vasasi művelődési házak (a Kodály, a Kossuth és a Berze) kiszervezése ellen!

    A Pécs M. J. V. Közgyűlés Oktatási Bizottsága 2009. január 13-án tartott ülésén elhatározták a területen működő kultúrházak kiszervezeését, az azt eddig működtető Budai Városkapu Iskolaközpontból. Aggályosnak tartjuk az előterjesztést annak előkészítetlensége és tárgyi tévedései okán, továbbá annak nagyon rövid határideje miatt. Éves szinten a három külvárosi művelődési ház fenntartása ugyanis 5,5 millió forintba kerül, s az iskolai intézményi vagyonból való kivonással az egyetlen eddigi biztos forrás szűnne meg. A városi támogatások nélkül (márpedig erre semmiféle garancia nincs) a jövőbeni működtetés kétséges. Nem látszik biztosítottnak a nagy múltú művelődési házak fennmaradása, s könnyen ezek is a bezárt Dozsó, Puskin és a többi hasonló ház sorsára juthatnak. Tudomásunk szerint már novemberben kérték a bizottságot, hogy vonják be a folyamatba a helyi civileket; mindez azonban a mai napig nem történt meg. Így azt sem tudják a Városházán, hogy bármelyik intézményben egyáltalán bevállalja-e egyetlen szervezet is a működtetést. Az esetleges értékesítés megpecsételi az amúgy is hátrányos helyzetű Pécs-keleti városrész sorsát, ezért óva intjük a városvezetést attól, hogy az ingatlanok forgalomképes körbe helyezésével egy esetleges értékesítési akciót indítsanak el.
    Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.