2009. június 28., vasárnap 18:38

Az ingatlanszakmai szervezetek kategorikusan kijelentik: Ingatlanadó - nem! vagyonadó - nem!
    Budapest, 2009. június 28., vasárnap (OS) - A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete javaslata: ne fogadják el az adó bevezetését, hanem önmérséklettel és a szakmai vélemények figyelembevételével alkossák meg a hosszútávú elképzeléseket az ingatlanalapú adóztatással kapcsolatban.

    
A pár hét alatt összeeszkábált, majd folyamatosan változó nevű, tartalmú és hatású ingatlanadó - később vagyonadó - rengeteg, meg nem térülő felesleges költséget, adminisztrációt és kavarodást okozott, és okozna a későbbiekben, mindenki látja, tudja: olyan, mintha lapáttal dobálnák ki a pénzt az ablakon.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete javaslata: ne fogadják el az adó bevezetését, hanem önmérséklettel és a szakmai vélemények figyelembevételével alkossák meg a hosszútávú elképzeléseket az ingatlanalapú adóztatással kapcsolatban.

Amennyiben az elképzelések alapján a megfelelő hátteret is sikerül kialakítani, akkor lehet szükség esetén egy igazságosabb adónemmel egy sor felesleges és igazságtalan adónemet  kiváltani.
Környezetünkben a legmagasabb, embernyomorító és túladminisztrált az adók mértéke.

Az ingatlanalapú adóztatás hosszútávon akkor nyerhet létjogosultságot, amennyiben minden feltételrendszer kidolgozott, arányos és igazságos, valamint szakmailag megalapozott.

A jelenlegei tervezet erőltetése arra vezethet, hogy amikor valóban komoly munkával, megalapozottan, több adónem kiváltására a felkészült szakemberek egy barátságosabb rendszert állítanának fel, ezen anomáliák miatt ismét elutasítják az állampolgárok.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete egyben csalódását fejezi ki, mert az ingatlanszakmai szervezetek véleményét nem kérték ki, illetve válaszra sem méltatták.

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete örömét fejezi ki, hogy kialakult egy markáns szakmai egység, mely egy irányba tart és ennek a rég várt egységnek sok civil szervezeti és magánszemély támogatója van.

Ezen támogatásokra, valamint a józan paraszti észre hivatkozva kérjük, hogy ne szavazzák meg a vagyonadót!
    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.