2009. október 5., hétfő 13:24

Székely Tamás és Falus Ferenc cáfoljon, vagy jelentsen fel hamis vád miatt!
    Budapest, 2009. október 5., hétfő (OS) - Az orvoslás területén a minimálisan elvárható igény, hogy ne személyes véleményeken, hanem bizonyítékokon alapuljon a tájékoztatás is! Ez vonatkozik akár a miniszter, akár az országos tisztifőorvos nyilatkozataira is. Hetek óta egyre több, a várható előnyökre és az esetleges kockázatokra vonatkozó kétség és kérdés merül fel a H1N1 vírus elleni oltáskampány kapcsán. Az ügyben érdekelt magyar nép a komoly kérdésekre nem kap választ, de amikor elhangzik egy nyilvánvalóan téves (talán éppen a későbbi szándékos figyelemelterelést kiszolgáló) álhír, annak felesleges cáfolatával tele van a sajtó! Ez pedig azt jelenti, hogy Magyarországon a felelős döntéshozók ostobának nézik, megalázó módon félrevezetik a népet!

    Székely Tamás egészségügyi miniszternek, Falus Ferenc országos tisztifőorvosnak nem az a dolga, hogy a közvetve vagy közvetlenül az egész magyar népet érintő közegészségügyi kérdésben hallgasson és elhallgasson, hanem az, hogy megalapozott kérdésekre érdemi válaszokat adjon.
Ehelyett a komoly felvetések ügyében csendben maradnak, kerülik a nyilvános megszólalást, és helyettük Kovács Attila, az országos tiszti főorvos helyettese nyilatkozik, de a lényeg helyett ő is a feldobott agyaggalambra lő. Egy álhír kapcsán álfelháborodástól fuldokolva fejtegeti, hogy nem kap levegőt, az emberi butaságnak nincs határa, ahelyett, hogy nagy levegőt venne, és hiteles válaszokat sorolna hosszasan a mindmáig megválaszolatlan, szakmai módon cáfolni meg sem kísérelt jogos felvetésekre.

Sajátos, hogy az óriásüzletben közpénzből érdekeltté tett, de jellemzően külföldre adózó offshore-cég, az Omninvest szóvivője, Németh Zsolt többet nyilatkozik a magyar népet nem csak a vírus, hanem az egészségügyi döntéshozók által is veszélyeztető közegészségügyi kérdésben, mint azok, akiknek dolguk lenne, de úgy tűnik, csak hallgatni és elhallgatni képesek.

Kíváncsian várom, hogyan vizsgázik a magyar jogállam, a közérdekű tájékoztatás és az alkotmányos jogok védelme egy olyan kockázat kapcsán, amely éppen a minisztérium szerint is több millió ember egészségét, és akár ezrek életét is veszélyezteti.

Felkérem a nyomtatott és elektronikus sajtót, azon belül elsőként a közszolgálati feladatú rádiót és televíziókat, ébredjen fel a lelkiismeretük, és legalább egy ilyen ügyről ne hallgassanak tovább, hanem segítsék elő az állampolgárok valós tájékoztatását.

Ideje tudatára ébredniük, ami most folyik az országban, az egy igen szűk rétegen kívül mindannyiunkat veszélyeztet, és ha valóban igaz, hogy a sajtószabadság fontos eszköze a demokráciának, akkor itt az alkalom, hogy végre bizonyítsanak, legalább közügyekben szűnjön meg az elhallgatással megvalósított hazugság és félrevezetés, és általuk, a segítségükkel, húsz év után kezdődjön meg a máig elcsalt rendszerváltozás!

Bővebben:
http://ots.mti.hu/news.asp?view=2&newsid=57864
http://ots.mti.hu/news.asp?view=2&newsid=57911

Budapest, 2009-10-05

Pós Péter, az ABOSZ elnöke

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.