2009. december 6., vasárnap 19:43

A Wesley János Lelkészképző Főiskola Theológus és Lelkész Szak közleménye
    Budapest, 2009. december 6., vasárnap    (OS) -

Tűzifa és nem krisztuskereszt
    Nem felszentelt keresztet döntöttek le Pomázon a minap, hanem a Jobbik nevű neonáci pártalakulat által - gyűlöletkeltő és kirekesztő céllal - köztérre talicskázott, és külön köztisztasági problémát is okozó fatákolmányt.
    A keresztes háború és a nácizmus gyilkos eszmevilágát harsogó üzenetek tolmácsolására szolgáló horror- és terrorkészítményeknek a civilizált világban sehol nem lehet legálisan helyük.
    Különösen felháborító lelketlenségre vall a köztereknek a Názáreti Jézus keresztjére emlékeztető, rasszista, antiszemita célzatú förmedvényekkel történő elárasztása egy olyan ünnepi időszakban, amely a maga legbensőbb lényege szerint a szegények, az elesettek, a megalázottak megszabadítását és a bűnös emberiség egészének a megváltását hirdető karácsonyi üzenettel áll a legigazabb összefüggésben.
    Felszólítjuk a keresztény egyházak tagjait, élükön a lelkészeket és főpásztorokat, hogy félresandítástól mentes egyértelműséggel utasítsák el (nem pedig Erdő Péter bíboros fátyolos szavaival - igaz, ő legalább megszólalt e szennyes ügyben) a Jobbik nevű pártszervezet által űzött kalandorkodás kereszténységet gyalázó praktikáit (köztük az évente megismételt keresztállítási botránykeltést), és keresztényellenes merényletként bélyegezzék meg e kufárszellemű politikai társaságnak a keresztény névvel és szóval űzött istenkáromló demagógiáját. Felhívjuk továbbá a Krisztus egyházának lelkészeit és más őrállóit arra, hogy hitvalló őszinteséggel határolódjanak el azoktól a papi és más egyházi személyektől is, akik segédkezet nyújtanak a Jobbik közéletmérgező gyalázatosságaihoz, sőt, mint egyesek e tényezők közül, attól sem riadnak vissza - lásd a Budai Ciszterci Szent Imre Plébánia paráználkodását http://www.szentimre.hu/archives/1455 -, hogy a kereszténység legszentebb jelképeit a legrútabb rasszista-antiszemita eszmék hirdetésére használják fel.
    Mint értesülhettünk róla, Sólyom László államfő ismeretlen célú zárt ajtók mögötti  diskurzusra fogadja hétfőn a Kárpát-medencében élő  magyar egyházi méltóságokat . Őszintén reméljük, hogy az Államfővel folytatott bizalmas beszélgetéseiket az egyháznagyok felhasználják arra is, hogy megtárgyalják vele az ország életét katasztrofális irányba sodorni igyekvő jobbikos törekvésekkel szemben követendő nemzetstratégia kérdéseit.

A Wesley János Lelkészképző Főiskola Theológus és Lelkész Szak nevében:

Iványi Gábor rektor
    Majsai Tamás dékán