2010. március 24., szerda 16:54

Felhívás a termőföld védelmére: a szakma tagjai is sokat tehetnek, a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete elkötelezett!
    Budapest, 2010. március 24., szerda (OS) - A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete felkéri tagjait és az Ingatlanszakmában, jogi és üzleti szférában dolgozó, felelősséget érző állampolgárokat, hogy senki ne nyújtson segítséget és ne vegyen részt olyan ingatlan-tranzakciókban, ahol a magyar termőföldet bérleti, vagy bármilyen formájú tulajdonátruházással külföldiek kezére juttatják.

    Felhívás a termőföld védelmére

A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete felkéri tagjait és az Ingatlanszakmában, jogi és üzleti szférában dolgozó, felelősséget érző állampolgárokat, hogy senki ne nyújtson segítséget és ne vegyen részt olyan ingatlan-tranzakciókban, ahol a magyar termőföldet bérleti, vagy bármilyen formájú tulajdonátruházással külföldiek kezére juttatják.

A 2010 03 25-én, csütörtökön Budapesten megnyíló szakmai fórumon az ehhez csatlakozókkal együtt felemeli a szavát a szakmai szervezet.

Arra kérünk mindenkit, hogy az ezekre vonatkozó törvényeknek, rendeleteknek ne csak a szavait, hanem a szellemét is tartsák és tartassák be!

Ha nem teszünk ellene semmit, hamarosan szabadon is vásárolhatnak hazánkban termőföldet a külföldiek, ezért felkérünk mindenkit, hogy támogassák a külföldiek tulajdonszerzésének további korlátozását!

Az elmúlt években, hónapokban nyilvánosságra került visszaélésekből kiderült -  amit egyébként mindenki tudott- hogy Magyarország a külföldi befektetők számára rendkívül értékes.

Több területen elképesztő mértéket ért el a zsebszerződéssel történt tulajdonoscsere, illetve országosan tetten érhető az ingatlanpanamák sora.

Ennek felszámolása közös ügy, a szervezet csak annyit kér: mindenki tartsa be a törvényeket, ne támogasson ilyen jellegű üzletkötéseket és szorgalmazza a termőföld sokkal radikálisabb védelmét.

Továbbiak: www.5x5.hu info@miesz.hu
    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.