2010. április 21., szerda 07:15

21 év után döntés a Szcientológia Egyház ellen Franciaországban folyó perben
    Budapest, 2010. április 21., szerda (OS) - Egy a Szcientológia Egyház ellen folytatott, 21 éve nyitott ügy végére került pont Franciaországban, ahol hasonló perek sokaságát indította egy vallásellenes szervezet nyomására az elmúlt két évtizedben.

    Párizs, 2010. április 6. 21 év bírósági eljárás után a Francia Legfelső Bíróság 2010. március 30-i döntése  megerősíti a Szcientológia Egyház győzelmét a francia vallásellenes szervezettel, az UNADFI-val szemben. (A megtévesztő elnevezésű és célú UNADFI mozaikszó a következő elemekből áll: National Union of the Associations of Defense of Family and Individual.) A múlt kedden a Legfelső Bíróság visszautasította az UNADFI által benyújtott fellebbezést, amit egy 1989. óta a Szcientológia Egyház ellen folytatott ügyben nyújtott be. ?gy ebben a Szcientológia Egyház tagjai ellen folyó ügyben a benyújtott bizonyíték hiánya miatt az eljárást befejező végső döntés az, hogy nem történt bűncselekmény. Összességében elmondható, hogy az UNADFI az elmúlt hosszú időszakban könyörtelenül indította az újabb és újabb pereket Szcientológusok ellen. Ez a Legfelső Bíróság által hozott döntés valószínűleg olyan precedenst teremt, ami megalapozhatja azt, hogy az összes olyan ügy, amit az UNADFI különböző bíróságokon az utóbbi 30 évben koholt a szcientológusok ellen, azokat elvessék vagy a Szcientológia Egyház győzelmével végződjenek.  Tisztázásra vár, hogy az UNADFI hajlíthatatlanságának árát miért a francia adófizetők pénzéből fizetik meg. Franciaországban és még néhány más országban ezt a csoportot törvénytelenül több éve 95 százalékban állami alapokból finanszírozzák. Daniele Gounord, a Szcientológia egyház szóvivője elmondta, hogy ez a törvény előtti győzelem lehetővé teszi a Szcientológia Egyház számára, hogy nyugodtabban folytassa terjeszkedését Franciaországban, valamint hogy felgyorsítsa a kábítószerek és az írástudatlanság elleni harcát és az Egyház egyéb társadalmi felemelkedési programjait, mint például a bűnözés elterjedése ellenit vagy azt, amelyiket az emberi jogok életbeléptetéséért folytat. (A Szcientológia Egyházat 1954-ben hozták létre és 50 év óta van jelen Franciaországban, ahol az L. Ron Hubbard által alapított vallás híveinek száma körülbelül 45.000. Információk a Szcientológia vallásról: http://www.szcientologia.org.hu )  Magyarországi Szcientológia Egyház Budapest, 2010. április 21.
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.