2010. április 28., szerda 12:30

Új Szcientológia Egyház az angyalok városában
    Budapest, 2010. április 28., szerda (OS) - Az világ első, 1954-ben bejegyzett Szcientológia Egyháza csatlakozott azoknak az Ideális Egyházaknak a sorához, melyek a közelmúltban különböző országokban azért nyíltak, hogy a következő évtizedekben szolgálják a növekvő gyülekezeteket és a közösséget.

    Los Angeles, 2010. április 24. Emelkedő léggömbök és trombiták hangárja mellett 6.000, az egyházközséghez tartozó ember és vendég éljenzett, amikor a megnyitón David Miscavige, a Vallási Technológiai Központ Testületének elnöke átvágta Los Angeles új, 64.571 négyzetláb területű egyházának szalagját. David Miscavige jelezte, hogy  a mai nap mérföldkő jelentőségű lépés ahhoz, hogy a segítségünkkel eljöjjön az idő, amikor a világon többé nincsen többé bűnözés, háború, sem elmezavar. Egy olyan világ, amelyben az ember szabadon emelkedhet a legnagyobb magasságok felé . Los Angeles igen jelentős a szcientológusok számára, mivel ebben a városban van a legtöbb szcientológus és ebben a városban jegyezték be elsőként a Szcientológia Egyházat. Ms. Karen Bass, Kalifornia Állam képviselője kijelentette, hogy kormánytisztviselőként megtesz minden tőle telhetőt hogy az emberi jogok oktatásán keresztül, képessé tegyenek mindenkit arra, hogy szavait meghallják. Lee Baca Los Angeles megyei seriff elismerte az egyház tevékenységét. Mint mondta, a Szcientológia Egyház megbízható és következetes társ abban, hogy létrejöjjön egy  biztonságosabb Los Angeles. Kiemelte az egyház drogokkal kapcsolatos felvilágosító ténykedését, ami sokat jelent minden iskola és a környék biztonsága számára. Megemlítette, hogy a bűnözés mértéke tavaly a legalacsonyabb volt a legutóbbi negyven év alatt. Los Angeles Város Tanácsának tagja, Paul Koretz az egyház Hollywoodnak, mint kulturális központnak az újjászületésében betöltött szerepéről beszélt. Az új egyház magában foglal egy hatalmas kápolnát, van benne 20 multimédiás vetítőt tartalmazó információs terület, könyvtár, szemináriumi- és filmszobák. Sok a tér társadalmi és közösségi programok számára és alapvető részei az épületnek a tanfolyamtermek és a lelki tanácsadásra szolgáló 35 szoba. Ugyancsak Los Angeles területén működik a Bridge Publications nevű könyvkiadó, ami L. Ron Hubbard könyveit és előadásait teszi elérhetővé egész Észak-Amerika számára. A Szcientológia Egyháznak 165 országban több, mint 8.500 missziója van. A közelmúlt újonnan nyílt új egyházai: Brüsszel, Quebec, Las Vegas, Washington, Róma, Nashville, Dallas, London, Berlin, és Malmö. 2010-ben további 10 új Szcientológia egyház átadását tervezik.   http://www.scientologynews.info  http://www.szcientologia.org.hu
    Kiadó: Szcientológia Egyház Budapest

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.