2010. május 9., vasárnap 16:55

A Wesley János Lelkészképző Főiskola üzenete az Európai Unió Ünnepén
    Budapest, 2010. május 10., hétfő (OS) - A Wesley János Lelkészképző Főiskola (WJLF) Isten iránti hálával emlékezik és emlékeztet a nácizmus felett aratott győzelem napjára.

    A Győzelem Napja nem egy háború lezárása volt a sok között.
    A Győzelem Napja az Isten- és embertagadás egyedülállóan gonosz szövetségének a vereségéről szóló örömüzenetet hirdeti a civilizált emberiség számára.
    A Győzelem Napja a nácizmusban testet öltő ontológiai istentelenséggel, e szellem napjainkban egyre erősödő visszatérési szándékával, és e törekvés erőit akárcsak a kacérkodó nemtörődömség és lelketlenség erejéig is támogató tényezőkkel szembeni pardont nem ismerő humanizmus napja.
    A Győzelem Napja közös hazánk és otthonunk, az Európai Unió és konfesszionális alapértékeinek ünnepnapja is.
    Velünk ünneplő és azonosképpen érző felebarátainkat is erősítsék Ézsaiás próféta szavai:  Ama napon meglátogatja az Úr kemény, nagy és erős kardjával Leviatánt, a futó kígyót, Leviatánt, a keringő kígyót, és megöli a sárkányt, mely a tengerben van. Ama napon a színború szőlőről énekeljetek: Én, az Úr, őrizem azt, minden szempillantásban öntözöm, hogy senki meg ne látogassa, éjjel-nappal megőrzöm azt; nincsen haragom, de ha tövis és gaz jő elém, csatára megyek ellene, és meggyújtom azt mind együtt; avagy fogja meg erősségemet, kössön békét velem, békét kössön velem!

    Bánlaky Pál a Szociális Munka Szak dékánja, Barna István a WJLF főtitkára, Iványi Gábor a WJLF rektora, Lukács Péter a Pedagógia Szak dékánja, Majsai Tamás a Theológus és Lelkész Szak dékánja
    
------------------------------------------------------------------
    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.