2010. május 12., szerda 11:26

Mikola István a KEP új alelnöke. Méltó megemlékezés Széchenyiről.
    Budapest, 2010. május 12., szerda (OS) -

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) keddi budapesti Közgyűlése Mikola István országgyűlési képviselőt, a KEP Szenátorát választotta egyhangúlag a KEP új alelnökévé. Az új titkár Szalók Csilla főiskolai tanszékvezető lett. Az elnök hg. Esterházy Antal, a hercegi család feje, ügyvezető elnök Czeglédi József, az MTA Köztestület tagja maradt.
A Közgyűlés levezető elnöke Marinovich Endre főiskolai tanár, c. nagykövet, a KEP Szenátora hangsúlyozta, hogy a KEP az elmúlt időszakban civil szervezetként egyre többet tett a nemzeti megbékélés és a Kárpát-medencei együttműködés érdekében.
Czeglédi József példaként említette, hogy a KEP rendszeres párbeszéd fórumaiba előadóként elismert szakembereken, civil szervezetek és határon túli magyarok képviselőin kívül sikerült bevonni a Parlament valamennyi frakciójának képviselőjét, de idei Fórumába a brüsszeli EU Parlament FIDESZ- es és szocialista képviselőjét is Schöpflin György és Gurmai Zita személyében.

A Közgyűlésen méltó módon megemlékeztek Széchenyi halála 150. évfordulójáról. Nagysikerű előadást tartottak: Gantner Péter történész, az ÁSZ ny. főcsoportfőnöke, Lomnici Zoltán a Legfelsőbb Bíróság v. elnöke, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke és Szunai Miklós a Széchenyi Tudományos Társaság ügyvezető elnöke.

        KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.