2010. május 26., szerda 13:02

Lakás-és Hitelügyi Ombudsmant ajánl a Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete
    Budapest, 2010. május 26., szerda (OS) - Fontos pontok, megoldásra váró kérdések. A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete javaslatai

    A Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete kezdeményezése, fontos kérdésekben, a gyakorló szakemberek kérései, elvárásai alapján.  1.      Lakás-és hitelügyi Ombudsman hivatalának létrehozása (devizahitelek, visszaélések, uzsora, lakásmaffia és az azokat elősegítő jogi környezet ellen) 2.      Az Ingatlanszakma felügyeletét és annak szabályozóit meghatározó önálló állami hivatal létrehozása, ellenőrzési és szankcionálási jogkörrel 3.      Önálló Ingatlankamara létrehozása 4.      A lakosság rendkívül határozott védelme a lakásmaffia-jellegű csalások és az ingatlannal kapcsolatos visszaélések ellen. 5.      Az Ingatlanszakmában dolgozók esélyegyenlőségének és vállalkozói biztonságának védelme. 6      A lakáskultúra  népművelési szintű formázása, mely a színvonalas és jó hatásfokú, energiatakarékos  ingatlanok, természetes anyagok és stílusos kialakítások szorgalmazása, a meglévő állapot tisztességes karbantartása, a  tiszta otthon, rendes ház jellegű  élhető otthon   mozgalom elindítása.  A fentieket az Európai Sors-Társak KHE együttműködésével ajánljuk.
    Kiadó: Magyar Ingatlanközvetítők és Értékbecslők Szakmai Szervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.