2010. június 15., kedd 13:37

A Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2010. június 15., kedd (OS) - Érthetetlennek, sértőnek és egy konzervatív kormány miniszteréhez méltatlan kijelentésnek minősítette Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter egy napilapban megjelent nyilatkozatát a Vám- és Pénzügyőrség Független Szakszervezetének elnöke.

    A miniszter nyilatkozatában  muslicakergető pénzügyőrök -ről beszél,  akik állami pénzből fegyverrel, kommandóként járják a településeket , és hatalmas költséggel jár fenntartásuk. A miniszter közel 7.000 főt sértett nyilatkozatával, mondta az elnök, azt gondoltam ebben a helyzetben egyedül a köszönet és az elismerés szavai szólhatnak a kormány részéről, elismerve a több hete több száz pénzügyőr gáton végzett hősies munkáját.
    Nem a pénzügyőrök írják azokat a jogszabályokat, melyeket végre kell hajtaniuk, ezért a törvényhozó hatalom a felelős. Jelenleg a kormány felel a pénzügyőrök munkájának irányításáért, ezért is érthetetlen a nyilatkozat, hiszen 143 évig minden kormány elismerte és igényt tartott a pénzügyőrök munkájára.    
    A testület hatalmas költségű fenntartásáról pedig, a miniszter úr a kormányon belül is megkaphatja a választ, hiszen a kormány informatikai szakterületéért helyettes államtitkárként a volt gazdasági parancsnok-helyettes dolgozik, akinek személye valóban biztosította a testület hatékony működését. Az érdekvédelmi szervezet egyben kéri a miniszter urat, hogy nevezze meg azokat a bevételeket, melyek az elmúlt időszakban kiestek és a nyilatkozatában említett.
    A szakszervezet elnöke egyben tájékoztatást kér arról is, hogy milyen hatásvizsgálatot végzett a kormány a bérfőzési szeszadó eltörlésével kapcsolatban, és ez milyen hatást vált ki a piacon, és a liberalizáció veszélyeztetheti-e a jövedéki adó bevételeket. Nem szabad elfelejteni azt a tényt sem, hogy jelenleg Magyarországon közel ötszáz bérfőzést végző kis- és középvállalkozás létezik, akik az elmaradott településeken gyakran egyedüli munkáltatóként jelennek meg. Az ő sorsukat is befolyásolhatja a pálinkafőzés tervezett liberalizációja - tette hozzá az elnök.    

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.