2010. június 27., vasárnap 01:55

Véget ért a MINYATA nyári tábor
    Budapest, 2010. június 27., vasárnap (OS) - Tizennegyedik nyári táborát fejezte be június 26-án a MINYATA Egyesület. A hatvan táborozó nagycsaládból, egyszülős családból, illetve nevelőotthonból érkezett az egész ország területéről. Egy részük számára életükben először adatott meg, hogy a Balatonban fürödjenek, hiszen sokan még a megyehatárt sem lépték át.

    Természetesen nem csak a balatoni fürdőzésre korlátozódott a program, közösségi játékokat, éjszakai  Rókavadászatot , kirándulást, kézműves-foglalkozásokat, és diszkót is szerveztek. A támogatók, partnerek jóvoltából láthattak színházi előadást, de el is indíthatták a szirénát egy igazi rendőrautóban. A kulturált és biztonságos közlekedés elsajátításához KRESZ-oktatáson és vetélkedőn, a normális életvitel kialakításához pedig bűn-, alkohol-, dohányzás- és drogmegelőzési előadáson vehettek részt a gyerekek. Együtt versenyeztek a különféle szellemi és fizikai vetélkedőkön, és az a csoport, aki a legnagyobb rendben tartotta szobáját egész héten, kiérdemelte az  Aranylapát  díjat. A vetélkedőkön, játékokon résztvevők ajándékokat és édességet nyertek, a záróünnepségen minden táborozó emléklapot, a nyertesek pedig oklevelet kaptak.
    Az élményekről rengeteg fénykép, videó és beszámoló készült, melyek az Egyesület honlapján (http://www.minyata.hu) nemsokára megtekinthetőek.
    Az elmúlt 14 évben több, mint 1800 olyan hátrányos helyzetű gyermeket táboroztatott az Egyesület, akiknek nem lett volna más lehetősége nyaralni eljutni. Eddig minden évben egy Balaton melletti gyermektáborba mentek, az első években még térítésmentesen, mára sajnos jelképes 6000.- Ft-os hozzájárulást kell fizetniük a táborozóknak.
    Az 1997 óta nyári táborok szervezésében együttműködő tagság 2005-ben alapította meg a MINYATA Egyesületet, ami már ugyanebben az évben megkapta a közhasznú fokozatot a Fővárosi Bíróságtól. Az önkéntesek többsége pedagógus, szociális munkás, vagy ezekre a pályákra készülő hallgató. Néhányan fiatalabb korukban táborozóként, illetve ifivezetőként vettek részt a korábbi táborok szervezésében.
    Az önkéntes létszám bővülésével a programok száma is növekedett, évközi eseményeket (szabadtéri rendezvények, karácsonyfa díszítés és –ajándékozás, színházlátogatások) is szerveznek.
    Kiadó: MINYATA Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.