2010. július 27., kedd 12:06

Tények nélküli kormányzás!
    Budapest, 2010. július 27., kedd (OS) - Az MSZP elképedve figyelte, amint Orbán Viktor a tegnap esti mtv1-es interjújában megint bizonyította, hogy szereti a csúsztatásokat, a mellébeszélést és hatalomvágya nem ismer határokat.

    Az MSZP felháborodva hallgatta, ahogy pocskondiázza a Gyurcsány-Bajnai kormányok teljesítményét, sőt, hazudozóknak nevezte azokat, akiket az EU, a világ meghatározó gazdasági körei, az USA elnöke is kiemelten méltatott és példaként állított más kormányok elé, mondván: így kell válságot kezelni. Ha létezik a pimaszságnak csúcsa, akkor Orbán Viktor ma feljutott oda.

Nem csak az MSZP látja, hogy Orbán nem szereti a kritikát, hogy neki csak bólogatók kellenek. Nemhogy nem szégyellte, de egyenesen büszkén jelentette ki, hogy igenis a kormányhoz közel állónak kell lennie a köztársasági elnöknek, vagy az ÁSZ elnökének. Az alkotmánybíróság tagjainak kinevezésénél pedig cinikusan kijelentette, hogy ők igenis mindkét politikai oldalról adtak egy-egy embert és szó sincs politikai elfogultságról, miközben nem csak az MSZP számára nyilvánvaló ez a csúsztatás.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy úgy változtasson az adórendszeren, hogy ne a kispénzű emberek szenvedjék meg a következményeket. Valamint kérjük, hogy mutassák be azt a cselekvési tervet, amiben garantálják azt, hogy a bankadót a bankok nem terhelik át az emberekre, illetve megismerhetővé válik, hogy hogyan tervezik stabilizálni a forintot.

Az MSZP követeli, hogy Orbán Viktor álljon ki az emberek elé és mutassa be a 2011-es költségvetés sarok számait, és hogy milyen strukturális változásokat terveznek, még az önkormányzati választások előtt, hogy a nemzetnek egyértelművé váljon, hogy merre tart az Orbán kormány.

                                                                     Mesterházy Attila
az MSZP frakcióvezetője

    Kiadó: MSZP-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.