2010. augusztus 11., szerda 10:42

Schiffer András nyílt levele Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak
    Budapest, 2010. augusztus 11., szerda (OS) -

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A sukorói kaszinóberuházás ügye az elmúlt egy évben egyszerre vált a banánköztársasági mutyi-kormányzás, valamint a multinacionális befektetőket egyoldalúan kedvezményező, természeti örökségünket feláldozó fejlesztéspolitika szinonimájává.

Ez a botrány nem jöhetett volna létre, ha 2006-ban az MSZP - az Ön pártjával egyetértésben - nem alkotja meg azt a kiemelt beruházási törvényt, amely megengedhetetlen korrupciós nyomás alá helyezte a Köztársaság mindenkori kormányát.

Tavaly megtudtuk, hogy 2008 tavaszán miről tárgyalt a sukorói King’s City-beruházásban érdekelt befektetői csoport Gyurcsány Ferenccel. Az LMP részben ennek alapján tett feljelentést múlt év őszén a korábbi kormányfő ellen. Tegnap megdöbbenve olvastuk, hogy jóval a botrány kipattanása után, idén januárban Ön is fogadta a 2008 májusában még Gyurcsány Ferencnél lobbizó befektetőt.

Arra kérem Miniszterelnök Urat, hogy haladéktalanul tárja a nyilvánosság - és nem utolsósorban: a Velencei-tó megóvásáért hosszú ideje küzdő állampolgári közösségek – elé a Lauder úrral folytatott tárgyalása tartalmát!

Kérem továbbá, hogy támogassa a kiemelt beruházási törvény hatályon kívül helyezéséről szóló –Jávor Benedek képviselőtársammal együtt előterjesztett – T/678. számú törvényjavaslatunkat! Az LMP komolyan veszi az oligarchák elleni fellépést: minket nem az nyugtat meg, ha a régieket narancs-oligarchák váltják, hanem ha megszabadítjuk a magyar demokráciát az oligarchák befolyásától.

Budapest, 2010. augusztus 11.

Üdvözlettel:

dr. Schiffer András
frakcióvezető (LMP)

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.