2010. augusztus 25., szerda 12:18

Orbán Viktornak felelnie kell
    Budapest, 2010. augusztus 25., szerda (OS) - Az MSZP megdöbbenéssel értesült arról, hogy a szélsőséges Jobbik ismét a cigány kisebbség elleni gyűlöletkeltésben találta meg a politika haszonszerzés eszközét.

    A Magyar Szocialista Párt a lehető leghatározottabban elítél minden, a magyarországi kisebbségek, köztük a cigányság ellen irányuló rasszista, kirekesztő, szélsőséges megnyilvánulást, egyúttal minden parlamenten belüli és azon kívüli erőt a Jobbiktól való egyértelmű elhatárolódásra szólít fel.

65 évvel az utolsó nemzetiszocialista koncentrációs táborok felszámolása után Magyarországon a törvényhozói hatalom birtokába jutott egy párt, amely szellemiségét és immár konkrét elképzeléseit tekintve is a 40-es évek borzalmaiért felelős szélsőjobboldali politika továbbvivője.

A szocialisták álláspontja szerint a visszaeső bűnelkövetőknek egy jogállamban nemzeti, etnikai, vallási hovatartozástól függetlenül a börtönben van a helyük.

Az MSZP minden, magát demokratikusnak tartó politikai erőt felszólít arra, hogy kövesse a gyűlöletkeltőkkel szembeni világos és egyértelmű elhatárolódásban. A Magyar Köztársaság kormányának tagjaitól és különösen Orbán Viktor kormányfőtől pedig elvárja, hogy személyesen is kiálljon a több mint félmilliós magyar cigány kisebbség emberi méltósága mellett.

Nyakó István
szóvivő

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.