2010. augusztus 26., csütörtök 22:34

A távhő árát nem befagyasztani, hanem csökkenteni kell!
    Budapest, 2010. augusztus 26., csütörtök (OS) - A reális zöldek az önkormányzati választások után felálló Fővárosi Közgyűléstől a távhő szolgáltatás területén szakmai és nem politikai alapon meghozott döntéseket vár.

A kapcsolt energiatermeléssel a termelt hőre vetítve több mint 50 -70 % os energia-, illetve tüzelőköltség-megtakarítás érhető el, a közvetlen hőtermeléssel szemben. A kapcsolt termelésben a főváros élen jár. A kialakult rendszerben a Főváros Közgyűlése természetesnek tartja, hogy a hőellátás minden terhének a viselője a hőfogyasztó legyen. A reális zöldek szerint ugyanennyire jogos, hogy a távhőtermelésével járó minden gazdasági haszonból, energia -, és költségmegtakarításból a hőfogyasztó részesüljön. A kapcsolt energiatermelés hasznának a hőfogyasztó a jogos tulajdonosa, őt illeti meg a kapcsolt energiatermelés energetikai és gazdasági haszna. A kapcsolt energiatermelés tüzelőköltség–megtakarítását, illetve gazdasági hasznát a távhő árában értékelni kell.  A főváros Közgyűlése annak érdekében tegyen, hogy minél több hőfogyasztót őrizzen meg a távhő rendszerben, mert az Budapest környezetébek védelme szempontjából nagyon előnyös. Juhos László a Reális Zöldek Klub elnöke
    Kiadó: Reális Zöldek Klub

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.