2010. augusztus 27., péntek 15:21

Minden jót, Mónika
    Budapest, 2010. augusztus 27., péntek (OS) - A Mónika-show és a TV2-n futó versenytársa, a Joshi Bharat a nézők könnyedebb szórakoztatását tűzte ki célul. Könnyedség helyett azonban egyre agresszívabb epizódok kerültek ki az alkotók kezei közül. A feszített versengés a színvonal és az igényesség növelése helyett, erőszakos és több esetben megalázó jelenetek bemutatására sarkallta a csatornákat, így szándékozva áthódítani a közönséget. Az érdekes tanulságos élettörténetek mellett a délutáni műsorokban egyre gyakrabban figyelmen kívül hagyták azt a tényt, hogy ezeket az adásokat gyermekek is nézik.

    Az utolsó két évben a folyamatos törvénysértések miatt folyamatosan özönlöttek a nézői panaszok az ORTT-hez, amely több célvizsgálatot indított, majd 2009 nyarán javasolta a két kereskedelmi adó képernyőjének 12-12 órás elsötétítését.
    Végül a nagy mennyiségben felhalmozódó büntetések nyomására idén nyáron bejelentette a két csatorna, hogy megszüntetik a műsorokat.
    Az ORTT célja, hogy a közkedveltségnek örvendő műfajok, mint a beszélgető show-k visszanyerjék az eredeti, színvonalas szórakoztatást ígérő arculatukat, és valamennyi pihenésre vágyó család számára kikapcsolódást nyújtsanak.
    Remélem, hogy a jövőben a műsorkészítők igényesebbek lesznek magukkal szemben, és bíznak önmagukban annyira, hogy mindinkább teremtő tehetségükre építsenek műsorai elkészítésekor.

    Szalai Annamária
    a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke

------------------------------------------------------------------
    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.