2010. október 11., hétfő 20:05

Vatikáni főpap budapesti kinevezése
    Budapest, 2010. október 11., hétfő (OS) -

    Monsignore Fabio Fabbri pápai prelátus, a vatikáni alapítású SMOM magisztrátusi káplánja lett az ősi Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend (KMFAP) új olasz nagyperjele és egyben a lovagrend humanitárius szervezetéhez tartozó FIIPA (a bebörtönzöttek helyzetével, képzésével és a szabadulásuk utáni beilleszkedésükkel foglalkozó nemzetközi szervezet) elnöke. A vatikáni főpap immár 30 éve alelnöke a börtönpapok nemzetközi szövetségének is. A FIIPA főtitkára Davide Cervi lett, akit a hétvégén ütöttek lovaggá a gödöllői Grassalkovich kastélyban. A kinevezésükről szóló okmányokat Budapesten vették át Jose M. Cosmelli hercegtől, a Máltai Lovagrend (KMFAP) Nagymesterétől. Mindkettőjüket, valamint a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének (IBSSA) elnökét, prof. Popper Györgyöt hétfőn fogadta Kökényessy Antal bv. altábornagy, országos parancsnok.
Monsignore Fabio Fabbri négynapos látogatásra érkezett Magyarországra. A többi között részt vett azon az avatáson, amelyen amerikai, olasz, szlovák, angolai és portugál lovagokkal bővült a Rend, az egyetlen új magyar lovag Domonyi László, Kiskőrös újraválasztott polgármestere.

    Kiadó: Máltai Lovagrend (KMFAP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.