2010. november 5., péntek 16:45

Csodalámpás beteg gyerekek zenés mese délelőttje a Libriben
    Budapest, 2010. november 5., péntek (OS) - A Csodalámpa Alapítvány a hétvégén egy délelőtti zenés meseolvasásra hívta azokat a beteg gyerekeket, akik egyszer már kívántak a Csodalámpától. A nonprofit szervezet a kívánságok valóra váltása után is szeretne törődni a kezelésekre, műtétekre járó, a betegségükkel küzdő gyerekekkel, ezért az ALLEE üzletház Libri könyvesházban egy kellemes délelőttön a kicsik bepillantást nyerhetnek a könyvek birodalmába, választhatnak maguknak ajándékot és egy kis tízórai sütemény mellett meghallgathatják Huzella Péter művész zenés kalandozását a mesék világában.

    A budapesti eseménnyel egy időben Debrecenben is hasonló program várja a kicsiket a Libri üzletében. A könyves hálózat immár 4 éve közreműködik abban, hogy a kórházakban Csodalámpa-Libri könyves sarkok létesüljenek, ahol a beteg gyerekek kötetlenül olvashatnak, tanulhatnak a tartalmas könyvekből. Eddig az ország 3 fővárosi és 7 vidéki kórházában működnek a mesesarkok, mintegy 10 ezer vadonatúj kötettel, ahova például Budapesten, Pécsett, Szombathelyen és Győrben a helyi színház művészei rendszeresen ellátogatnak és mesélnek a gyerekeknek a polcokon lévő könyvekből. Most a gyerekek mehetnek a könyvesboltba és ott neves művészek segítségével olvashatnak kedvükre.  Hat év alatt országszerte 1350 súlyosan beteg kisgyermek álma teljesülhetett a Csodalámpa Alapítvány közreműködésével. A kisebbek játékokat, kerékpárt kérnek, míg a nagyobbak számítógépre, fényképezőre vágynak. Sokan közülük szeretnének  játékországba , Eurodisneybe vagy egyéb látványos helyre, például Dinóparkba, Állatkertbe eljutni, mások hőlégballonon vagy éppen helikopteren utaznának. Többen arra vágynak, hogy kedvenc külföldi vagy hazai sportolójukkal, ismert személlyel találkozhassanak vagy éppen a televízió-sorozatok életébe pillanthassanak be. Az eddig teljesített összes kívánságról képes beszámoló olvasható a www.csodalampa.hu oldalon.   További információ: Felkai Márta kommunikációs vezető Csodalámpa Alapítvány GSM: +36 20 519-1652 E-mail: felkaim@fcm.t-online.hu Web: www.csodalampa.hu Levélcím: 1125 Budapest, Alsó-svábhegyi út 11.  
    Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.