2010. november 17., szerda 19:15

Hg. Esterházy Antal KEP elnök magas kitüntetése a spanyol királyi háztól
    Budapest, 2010. november 17., szerda (OS) -

    A világszerte ismert Esterházy hercegi család jelenlegi feje Esterházy Antal, a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) elnöke magas kitüntetést, Nagykeresztet vett át november 13-án Spanyolországban. Hg. Esterházy Antalt a Spanyol Császári és Királyi V. Károly Lovagrend Nagykeresztje lovagjává avatta a Madrid melletti Segoviaban Don Enrique Bourbon nagymester, királyi felség.
Ebből az alkalomból köszöntötte a KEP legutóbbi budapesti rendezvényén Esterházy Antalt a KEP ügyvezető elnöke Dr. Czeglédi József, az MTA Köztestület tagja, az 56-os Dialógus Bizottság elnöke, az 56-os Történelmi Alapítvány kurátora. Czeglédi József tájékoztatta a résztvevő hazai és határon túli vendégeket arról, hogy Esterházy Antal, aki rokoni kapcsolatban van több európai királyi családdal és közel 10 éve elnöke a Közép-Európai Club Pannoniának, nem véletlenül, elsőként vehette át a kitüntetettek közül ünnepélyes külsőségek mellett a Nagykeresztet a spanyol királyi család tagjától Don Enrique Bourbontól.
Czeglédi József felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarország büszke lehet arra, amit a mintegy 300 éves kifejezetten magyar identitású Esterházy hercegi család a magyar kultúra és gazdaság érdekében tett. Utalt arra a sok hősi halottra is, akiket a török háborúktól a II. világháborúig áldozott az Esterházy család, a haza és Európa védelmében. Esterházy Antal édesapja 1944 decemberében, alig negyvenévesen, Budapest ostroma idején halt hősi halált.
Esterházy Antal megköszönte a jókívánságokat és hangsúlyozta, hogy külföldi elismerését, beleértve a mostani spanyol kitűntetést jórészt annak köszönheti, hogy értékelik a KEP és más civil szervezetek keretében végzett munkáját. A magyar nemzet érdekeinek hazai és nemzetközi szolgálatát tartja jövőben is legfontosabb feladatának –zárta mondanivalóját.


    KEP Elnökség

    Kiadó: Közép Európai Club Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.