2010. november 22., hétfő 16:10

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye
    Budapest, 2010. november 22., hétfő (OS) - A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) még a hétvége folyamán felkérte az illetékes szervezeteket, hogy azonnal vizsgálják fölül a Lágymányosi híd felhajtójánál kialakított forgalmi rendet.

    A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF), mint forgalomtechnikai üzemeltető, megvizsgálta a helyszínt és megállapította, hogy a kialakított forgalmi rend a forgalombiztonsági alapkövetelményeknek és a jogszabályi előírásoknak minden tekintetben megfelel, ugyanakkor döntött a forgalombiztonság növeléséről a csomópontban. Az FKF ezért az emberi figyelmetlenségből eredő téves szembemenetel valószínűségének további csökkentése érdekében a mai napon további egy darab Behajtani tilos  jelzőtábla elhelyezéséről intézkedett az eddig is ott lévő táblával szemben, az út másik oldalán.
    A jelzőtáblák számának növelésén túl az FKF Zrt. közútfenntartási ágazati igazgatósága a BKK felkérése nyomán a következő napokban megvizsgálja, hogy milyen útburkolat-felfestési javításokra van szükség az érintett csomópontban.
    A BKK januárig felülvizsgáltatja az összes budapesti hídfelhajtó, autópálya-felhajtó és az összes osztott pályás útra vezető felhajtó csomópont forgalmi rendjét, melynek kapcsán azt kértük, hogy a Nyugat-Európában, pl. az osztrák autópályákon elterjedt  tenyértáblák  bevezetését is vizsgálják.
    Fontosnak tartjuk hangsúlyozni: nincs szó arról, hogy eddig ne lett volna a forgalmi rendre vonatkozó jogszabályoknak megfelelő a Lágymányosi híd felhajtójának kialakítása. Ellenben, a tragikus balesetek felhívják a figyelmet arra, hogy a jogszabályi előírások pontos betartásán túl minden lehetséges eszközzel szükséges a forgalombiztonság növelése, a járművezetők tájékozottságának javítása, továbbá a figyelemfelhívó jelzések számának növelése.

    Budapest, 2010. november 22.

    Budapesti Közlekedési Központ
    ----------------------------------------------------------------- --

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.