2010. november 22., hétfő 17:15

A Köztársaság Elnöki Hivatal közleménye
    Budapest, 2010. november 22., hétfő (OS) - A Köztársaság Elnöki Hivatal tájékoztatásul közli, hogy az új alkotmány előkészítésével kapcsolatban helytelenül a köztársasági elnöknek tulajdonított munkaanyag nyilvánosságra kerülése ügyében a Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője a belső vizsgálatát lefolytatta.

A hivatalvezető a Magyar Televízió  Ma reggel  című műsorában jelezte, hogy a témával kapcsolatban a személyi felelősségre vonás megtörtént.
    A mai napon a hivatal felelősségre vont munkatársa szerződésének megszüntetését kérte, melyet a munkáltató elfogadott.
    Az elmúlt napokban méltatlan és az igazságot messze nélkülöző írások jelentek meg az üggyel kapcsolatban, ezért fontosnak tartjuk tájékoztatni a sajtót arról, hogy az imént említett munkatárs bizonyos híresztelésekkel ellentétben nem dr. Kontrát Nóra, aki az állampolgári, kegyelmi és a panaszos ügyek felelőseként dolgozik hivatalunkban.
    A köztársasági elnök 2010. november 23-án az új alkotmánnyal kapcsolatos javaslatait eljuttatja az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság elnökének, melyet széles körű egyeztetést követően készített el.

(c) Copyright MTI Zrt.