2010. december 10., péntek 10:28

Helyreigazítási kérelem a Hírszerző valótlan állításra épülő cikke miatt
    Budapest, 2010. december 10., péntek (OS) - Felhívjuk a Tisztelt Szerkesztőségek figyelmét, hogy a hirszerzo.hu honlapon 2010. december 7-én 13 óra 26 perckor megjelent,  Itt a bizonyíték: Navracsics hazudott Grupo Milton-ügyben  című, valótlan állításokra épülő és valótlan állításokat tartalmazó, valamint az olvasókat a bizonyíték bemutatásának látszatával megtévesztő cikk miatt (szerző: Bodoky Tamás) a Hírszerző internetes portál ellen helyreigazítási kérelemmel éltünk. Ugyanígy járunk el minden olyan sajtóorgánummal szemben, amely átveszi illetve nem törli az oldaláról a Hírszerző internetes portál hivatkozott írását vagy írása alapján készült cikkét.

A Székesfehérvári Önkormányzat weboldaláról is letölthető, nyilvános dokumentumok szerint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése még a cikk által hivatkozott (a cikk állítását egyébként szintén semmilyen módon nem alátámasztó) szerződés megkötése előtt fogadta el a 14/2008 (III.31.) számú rendeletét, amelynek 6. szakasza az  Alsóvárosi rét  területét külterületből belterületté minősítette.

A hirszerzo.hu újságírója körültekintés nélkül, látszatra és megtévesztő módon egy arra nem alkalmas, sőt, állításának ellenkezőjét igazoló dokumentummal  alátámasztva  saját, igaztalan állításait, félrevezette az olvasókat és a rágalmazás tényállását megvalósítva írta meg cikkét, amely így teljes egészében valótlanságokra épül. Ezért haladéktalanul kérjük a helyreigazítás megjelentetését, javasoljuk továbbá a nyilvános bocsánatkérést a körültekintés nélküli, minden újságírói szakmai elvárással szembemenő hozzáállás és etikátlan eljárás miatt. Gavra Gábor főszerkesztő és Bodoky Tamás újságíró ellen emellett kilátásba helyeztük rágalmazás ügyében büntetőper indítását is a hivatkozott cikkben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesről, közigazgatási és igazságügyi miniszterről megjelent kijelentés miatt.

Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Kiadó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

(c) Copyright MTI Zrt.