2010. december 21., kedd 15:57

Magántanulók, közfeladatok – az ombudsman az iskola felelősségéről (2. rész)
    Budapest, 2010. december 21., kedd (OS) -

    A biztos rámutatott arra is, hogy az iskolának a tehetségkutatáson és tehetséggondozáson túl feladata a korai tanulási, beilleszkedési nehézségek korrekciója, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatása, valamint a gyermek- és ifjúságvédelemmel kapcsolatos teendők ellátása. Ide tartozik a gyermekek és tanulók fejlődését veszélyeztető okok felderítése és a káros hatások megelőzése, ellensúlyozása. Az iskola élhet a pedagógia eszközeivel, alkalmazhatja a konfliktuskezelést, igénybe veheti a pedagógiai szakszolgálat és a gyermekjóléti szolgálat közreműködését. is.
Az ombudsman kérte az Általános Iskola és Pedagógia Szakszolgálat igazgatóját, hogy vizsgálja felül, miként jött létre a bepanaszolt iskola magántanulóinak ilyen jogviszonya. Felkérte a település polgármesterét, hogy az általános iskola fenntartójaként tegye meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy az érintett oktatási intézmény működése teljes körűen megfeleljen a jogszabályok előírásainak.

    Kiadó: Országgyűlési Biztos Hivatala

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.