2011. január 5., szerda 19:38

Kiemelkedő mértékű EU-s forrást nyertek civilek Pécs-keleti városrészében.
    Budapest, 2011. január 5., szerda (OS) - Civil szervezetek együttes összefogással Pécs (távol)Keleti-városrészében (Somogy, Vasas, Hird) egyedülálló EU-s forrást nyertek speciális képzési, tehetséggondozói, oktatási-nevelési célokra. A projekt keretében megvalósuló fejlesztésben 2012. május 31-ig részesülhetnek a terület lakosai, amelyet a helyi iskolák tanárai, civil szervezetek tagjai valósítanak meg. A megszüntetésre ítélt és 2010. szeptemberétől civil működtetésre átvett művelődési házakat együttes összefogással sikerült megmenteni a bezárástól, így a program megvalósításának helyszínén túl új kulturális színtérrel gazdagodott az eddig elhanyagolt terület.

    A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) által kiírt Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) 3.2.3/09/2  Építő közösségek , közművelődési intézmények az élethosszig tanulásért 2. kör: A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában című pályázatra a Vasasért Egyesület 2010. március 31-én, támogatásra érdemesnek ítélt pályamunkát nyújtott be. A pályázaton elnyert összeg 33 880 228 Ft. A pályázat előkészítésében és megírásában aktívan közreműködött a Tegyünk Egymásért Egyesület, a Somogyi Betyárok Lovas Egyesület és a Vasasi Szent Borbála Egyesület. A pályázat megírására a négy egyesület a Baranya megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése program keretén belül készült fel, mely 2009 nyarától 2010 nyaráig tartott és havonta többnapos elfoglaltságot jelentett a résztvevő szervezetek számára.   A pályázat elbírálása sajnos tovább tartott, mint az várható lett volna, ezért a projekt kezdésének időpontja augusztus 1-éről november 1-re került át. Jelenleg az előkészítő munkálatok folynak. A projektiroda, mely a Kossuth Művelődési Házban (Pécs-Vasas, Búzakalász u. 47.) lesz, már elkészült.  A szakkörök, foglalkozások, melyek február 1-étől lépcsőzetesen indulnak, befogadására alkalmas terek kialakítása még folyamatban van. Az érdeklődők a szakkörök és foglalkozások rendkívül színes skálájából választhatnak majd. Terjedelmi korlátok miatt nem sorolhatjuk fel az összeset, ezért mindazok, akik további részleteket, illetve a nyitórendezvényünk idejét, helyét is meg szeretnék tudni, azok azt a http://shvonline.hu/news.php oldalra kattintva megtalálhatják.   Kocsisné Nagy Margit projektvezető  Berényi Zoltán szakmai vezető
    Kiadó: VASASÉRT Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.