2011. január 14., péntek 13:03

Az MSZP politikai nyilatkozata
    Budapest, 2011. január 14., péntek (OS) - A kormány zsarolással és fenyegetéssel arra kényszeríti a magánnyugdíjpénztárak tagjait, hogy – lemondva eddigi megtakarításaikról, lemondva az öngondoskodásról – teljes egészében az állami nyugdíjrendszerre bízzák időskori ellátásukat. Az így nyert pénzt a kormány kivonja a nyugdíjrendszerből és más célokra költi el. Aki mégis a magán-nyugdíjpénztári tagságának fenntartása mellett dönt, azt büntetőadóval sújtják, és a további munkában töltött éveit az állami nyugdíjrendszer nem ismeri el. Mindez egyértelműen cáfolja a Fidesz-kormány azon állítását, hogy biztosítja a szabad választás lehetőségét.

    A kormány intézkedése alkotmányellenes, mert nem tartja tiszteletben a magántulajdon sértetlenségét. Tisztességtelen, mert törvényben biztosított szolgáltatást von el úgy, hogy nem ad kompenzációt. Felelőtlen, mert aláássa a nyugdíjrendszer kiszámíthatóságát. Lelkiismeretlen, mert kockáztatja sok millió dolgozó magyar állampolgár időskori biztonságát és életlehetőségét.
Az MSZP célja, hogy Magyarországon helyreálljon az igazságos, fenntartható és megfelelő garanciákat nyújtó nyugdíjrendszer. Elfogadhatatlan, hogy a befizetett nyugdíj-hozzájárulás után ne járjon az érintett számára állami nyugdíj.

Ezzel a nyilatkozattal a Magyar Szocialista Párt kötelezettséget vállal, hogy amint lehetősége lesz, igazságot szolgáltat a jogszerűtlen államosítás elszenvedőinek és kárpótolni fogja az állami nyugdíjjogosultság visszaadásával mindazokat, akiket kár ért.

az MSZP Országos Elnöksége,
az MSZP Választmányának vezetősége,
az MSZP parlamenti frakciójának képviselői

    Kiadó: MSZP

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.