2011. január 14., péntek 15:19

A Magyar Feltalálók Egyesületének nyilatkozata az Új Széchenyi terv” indulásakor
    Budapest, 2011. január 14., péntek (OS) - A feltalálók legfőbb érdeke az alkotás és eredményeinek hasznosítása. Magyarország fellendítése az egyetlen kiapadhatatlan erőforrásunk, az alkotóerőnk hatékony felhasználása révén lehetséges.

    A Magyar Feltalálók Egyesülete köszöntését küldi az  Új Széchenyi terv  indulása alkalmából.
E terv Magyarország fellendítését tűzi ki céljául.  Nincs prosperitás innováció nélkül, nincs innováció találmányok nélkül, és nincsenek találmányok feltalálók nélkül  szól a feltalálók világszövetségének jelmondata, amelyet mi is vallunk. A Magyar Feltalálók Egyesülete több mint húsz esztendeje összefogja a több ezer hazai feltalálót, és képviseli érdekeiket.

A feltalálók legfőbb érdeke az alkotás és eredményeinek hasznosítása. Magyarország fellendítése az egyetlen kiapadhatatlan erőforrásunk, az alkotóerőnk hatékony felhasználása révén lehetséges. Következésképpen, e területen feltalálóink érdekközösségben vannak a magyar társadalommal. Ha az  Új Széchenyi terv  megvalósítása során az illetékes állami szervek erre az érdekközösségre alapoznak, azaz elsősorban a feltalálást és a találmányok hasznosítását, az innovációt támogatják, akkor lesznek új munkahelyek, és fellendül a gazdaság.
A terv szövegében az  alkotás  szó csupán jog- és szabályalkotás vonatkozásában szerepel (13 előfordulás), és a  feltaláló  vagy feltalálás  szavak, pedig elő sem fordulnak. Ezzel ellentétben a minap közzétett kormányzati reklámfilm Magyarországot feltalálóival népszerűsíti. Mi alkotó emberek, magyar feltalálók mindentől függetlenül azon leszünk, hogy találmányaink révén a magyar név még fényesebben ragyogjon.

A Magyar Feltalálók Egyesülete szerint az Országgyűlés és a Kormányzat jó úton jár. Gyorsan és bátran érvényre juttatták szent értékeinket: magyarságunkat és függetlenségünket, törekedve a társadalmi igazságosságra. Most már nem halogathatják az innováció felgyorsítását. El kell indítaniuk az országot a gazdasági fejlődés útján. Ebben számíthatnak a Magyar Feltalálók Egyesülete és tagságának segítségére és közreműködésére.
Adja Isten, hogy az  Új Széchenyi terv  magasztos célja, Magyarország fellendítése mind szellemi és mind gazdasági téren teljesüljön!

    Kiadó: Magyar Feltalálók Egyesülete (MAFE)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.