2011. január 19., szerda 15:45

György István főpolgármester-helyettes közleménye
    Budapest, 2011. január 19., szerda (OS) - Azokkal az állításokkal szemben, melyek szerint a Fővárosi Önkormányzat olyan javaslatot tett volna, hogy a nyugdíjas és a gyermek utazási kedvezmények kerüljenek megszüntetésre, a döntéselőkészítő tanulmányban pontosan és szó szerint az alábbiak szerepelnek:

    A kedvezményrendszer átalakítása, amely jelentheti, egyrészt a fogyasztói árkiegészítés mai fix összegű, évek óta nem valorizált értéke helyett ismét százalékos alapúra átalakítását. Ezáltal megszűnik a 25 százalékos fedezetlen rész a diák- és nyugdíjaskedvezményekben. (Éves hatás: 6 mrd Ft). Ezen felül szükséges lehet az ingyenesen utazók (6 év alatti, 65 év feletti utasok) fix összegű árkiegészítésének hozzáigazítása a valós utazási arányokhoz, mely kb. évi 3,5 milliárd forintot jelent. Alternatívaként felmerülhet a kedvezményrendszer gyökeres átalakítása is, mely több elemű csomagként a 100 százalékos kedvezmény megszüntetését, minden kedvezményezettre jogosult utas esetében az 50 százalékos kedvezménymérték bevezetését és ezzel egyidejűleg a teljes árú bérlet árának csökkentését tartalmazza, ilyen javaslat kidolgozása azonban csak a szakminisztérium által történhet.
    Az ezzel ellentétes állítások nem fedik a valóságot.

    Budapest, 2011. január 19.

    dr. György István
    főpolgármester-helyettes  

    ----------------------------------------------------------------- --

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.