2011. január 21., péntek 14:22

Az MDF sajnálná, ha Bokros Lajos a mandátum tolvajok sorát gyarapítaná
    Budapest, 2011. január 21., péntek (OS) - Az újkori magyar demokráciában a választott képviselők egy része azon a tudatváltozáson ment keresztül, hogy ők képviselőnek születtek, az Isten is erre teremtette őket. A pártok - amelyek nevében pedig a parlamentbe kerültek - csak a Mindenható számukra kínált eszközei. A párt tagjai mindössze szolgák, akik arra születtek, hogy egy választási kampányban lehetővé tegyék a polgároknak, hogy szavazatukkal beteljesítsék az isteni szándékot. Valószínűleg azt gondolják, hogy egy párt tagjai és a párt csak arra való, mint az alsónadrág: felvesszük, használjuk, majd eldobjuk. Ezt élheti meg Bokros Lajos is, legalábbis erre utal közleménye.

    A Magyar Demokrata Fórum Bokros Lajos logikáját a múlt nemzedékének sikertelen, a közösséget semmibe vevő, az embereket csak eszköznek tekintő gondolkodásmódjának tartja. Ha csak formálisan nézzük ugyanis, 2009-ben egy választó sem tudott Bokros Lajosra szavazni, csak az MDF-re. Ha pedig kampánytechnikailag vizsgáljuk, akkor legalább annyira folyt MDF és Habsburg György kampány, mint Bokros Lajos kampány. Vélhetőleg legalább olyan sok polgár szavazott – a későbbi választások ezt bizonyítják – Habsburg György, az MDF és a párt többi képviselőjelöltje miatt az MDF nevű és nem Bokros Lajos nevű EP listára, mint Bokros Lajosra.
    Az új nemzedék mindazonáltal nem hisz a magyar politikára oly jellemző családi szennyes kiteregetésében, ezért a februári tisztújító Országos Gyűlésig kísérletet tesz az ügy demokráciához méltó, európai típusú, békés és barátságos rendezésére.

    Budapest, 2011.01.21.

    Horváth István
       MDF elnökhelyettes

    Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
    
------------------------------------------------------------------
    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.