2011. február 9., szerda 19:14

A Nemzeti Pedagógus Műhely állásfoglalása az oktatási törvények koncepciójáról
    Budapest, 2011. február 9., szerda (OS) - A Nemzeti Pedagógus Műhely a magyar ifjúság jövőjéért érzett felelősségétől indíttatva nyilvánosságra hozza véleményét a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által elkészített közoktatást és felsőoktatást érintő törvények terveiről.

    Véleményünk, hogy a Hoffmann Rózsa államtitkár és munkatársai által az elmúlt hónapokban végzett munka eredménye a rendszerváltás óta a legalaposabb szakmai, oktatáspolitikai koncepció, amely oktatási rendszerünk legtöbb válságos problémájára megoldást kínál.
Meggyőződésünk, hogy a szakmai vita tárgyát képező tervek ígéretesebbek, mint az elmúlt húsz év bármelyik miniszterének oktatáspolitikai munkássága volt.
A Nemzeti Erőforrás Minisztériumának politikája néhány ponton vitatható. Nem képes a korábbi oktatáspolitika minden rossz döntéseitől szabadulni, és nem tud az összes politikai, gazdasági és szakmai érdekcsoport nyomásának ellenállni.
Mindezek mellett azonban úgy véljük, hogy a jelen koncepció megérdemli a szakma támogatását.

Dr. Baranyi Károly elnök

    Kiadó: Nemzeti Pedagógus Műhely

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI nonprofit Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.