2011. február 22., kedd 08:57

Gulyás Gergely mondjon le!
    Budapest, 2011. február 22., kedd (OS) - Az MSZP arra szólítja fel a választók bizalmával hónapokon át visszaélő Gulyás Gergelyt, hogy – miután hiteltelené vált – mondjon le minden parlamenti tisztségéről és fizesse vissza a közös kasszából jogtalanul elvett több mint hatmillió forintot.

Azt már tudjuk, hogy a kormánypárti politikusok az igazságtalan adórendszerrel a saját zsebüket tömik a szegények kárára. Orbán Viktor, Semjén Zsolt, Navracsics Tibor és a többiek január óta százezrekkel többet tesznek zsebre havonta, mint tavaly, miközben az alacsonyabb jövedelműek borítékjába kevesebb kerül.

Azt is tudjuk, hogy az álláshalmozó Fidesz-KDNP-s politikusok rokonaikat legszívesebben jól fizető, zsíros állami állásokba ültetik: Balsai István fia, Kontrát Károly lánya, Pálffy István felesége, Schmitt Pál unokaöccse, Petykó Zoltán lánya, Czira Szabolcs nászura, Navracsics Tibor cimborái, a Vitézy-klán tagjai és újabban Kiss Róbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal társadalmi és kommunikációs hivatalvezető testvére, Kiss Antal tudna erről mesélni.

Az is világos, hogy a kormánypárti politikusok bort isznak, miközben vizet prédikálnak. Lázár János luxus Audija, Budai Gyula és Szijjártó Péter többszörösen átütött bérplafonja, vagy éppen Selmeczi Gabriella ötéves illetéktartozása azonban még sajnos nem a pofátlanság csúcsa.

Gulyás Gergely vas megyei fideszes (ott)honatya ugyanis úgy vesz fel havonta 626 ezer forint választókerületi pótlékot, hogy tősgyökeres budapestiként két fővárosi lakással is rendelkezik. A fiatal képviselőt csupán pártja, a Fidesz ejtőernyőzte vas megyébe, Gulyás Gergely 2010 májusa óta tehát több mint hatmillió forintot vett fel indokolatlanul az adófizetők pénzéből. Ez a Vas megyébe a tavalyi választásokon  beejtőernyőzött” Gulyás Gergelyt éppúgy hiteltelenné teszi, mint a felsorolt, a választók bizalmával visszaélő többi Fidesz-KDNP-s politikust.

Gulyás Gergelyt persze mind a Fidesz által erőltetett pártalkotmány előkészítése, mind pedig a közfigyelem elterelése miatti kötelezettsége a fővároshoz köti, így nem csoda, hogy Vas megyei földijei” sem nézik jó szemmel  képviselőjük” pofátlan és jó erkölcsbe ütköző gyakorlatát.

Az MSZP arra szólítja fel a választók bizalmával hónapokon keresztül visszaélő Gulyás Gergelyt, hogy – miután hiteltelené vált – mondjon le minden parlamenti tisztségéről és fizesse vissza a közös kasszából jogtalanul elvett több mint hatmillió forintot.

Török Zsolt,
szóvivő

Kiadó: MSZP

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.