2011. április 5., kedd 11:42

Közlemény az Együtt-lét fotókiállítás Kossuth téri helyszínéről
    Budapest, 2011. április 5., kedd (OS) - Az elmúlt időszakban több szerkesztőség kért felvilágosítást az Országgyűlés Sajtószolgálatától az  Együtt-lét  fotókiállítás Kossuth téri megrendezéséről annak kapcsán, hogy a kiállítás helyfoglalása miatt nem lehet demonstrációkat rendezni a parlament előtti téren.

    A 2011-es magyar EU-elnökség kulturális koncepcióját, illetve a Magyarországon rendezendő programokat - köztük az Országgyűlés Hivatala által rendezett  Együtt-lét  fotópályázatot és kiállítást - az EU- elnökségi munkacsoport hagyta jóvá még 2009 őszén. (A munkacsoportot az előző parlament öt frakciója hozta létre annak érdekében, hogy az Országgyűlés figyelemmel kísérje az elnökséggel kapcsolatos felkészülést.)
Ezt követően az Országgyűlés Hivatala területhasználati megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzattal 2010. szeptemberében, mely szerint 2011. március 17. és 2011. augusztus 1. között az Önkormányzat használatba adja az Országház előtti teret nemzetközi fotókiállítás  megrendezése céljából.
    Az  Együtt-lét  kiállítás a magyar EU-elnökség egyik kiemelt rendezvénye: célja, hogy méltó módon mutassa be a Kárpát-medencében élő közösségek egyedülálló kulturális értékeit és azok hagyományos együttélését. A nemzetközi fotópályázatra több, mint 4600 kép érkezett a világ minden tájáról: a legjobbnak ítélt pályaművek tekinthetők meg a Kossuth téri kiállításon, melyet megnyitása óta naponta több százan tekintenek meg.

    Kiadó: az Országgyűlés Sajtószolgálata


-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja  az OS-be beadott  közleményeket,  a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett  közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Zrt.


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.